26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapAbszolút PécsElsőként az országban: kedvezménykártyát KAP-nak a PTE dolgozói

Elsőként az országban: kedvezménykártyát KAP-nak a PTE dolgozói

Helyi, sőt nem túlzás azt mondani, országos siker: ismét nagyot bővül a Közösség a Pedagógusokért kedvezményezetti köre. A Pécsi Tudományegyetem az első magyar felsőoktatási intézmény, melynek dolgozói is csatlakozhatnak a KAP egyre gyarapodó családjához, és így hozzájuthatnak a jelentős kedvezményeket kínáló kártyákhoz.

A projekt alapítója, dr. Putz Ádám egyetemi adjunktus számolt be az idei komoly fejleményekről, miszerint a PTE az első hazai felsőoktatási intézmény, melynek dolgozói KAP kártyatulajdonosok lehetnek. Az egyeztetések közel egy éve kezdődtek meg az egyetem egyik szakszervezetének (FDSZ) vezetőjével, dr. Hausmann Péterrel.

– Eredetileg az volt az elképzelés, hogy kizárólag a szakszervezeti tagok részesülhetnének a kártyák által nyújtott előnyökből, ám Hausmann Péter javaslatára elkezdtünk dolgozni azon, hogy a kártyákat az egyetem valamennyi dolgozója számára eljuttathassuk. Ebben a törekvésünkben hatalmas segítséget kaptunk a rektori kabinetvezetőtől, Kresák Gergelytől, aki azonnal a szárnyai alá vette a projektet. Az akció népszerűsítésében pedig a PTE másik szakszervezetének vezetője, Zeller Judit (TDDSZ) ajánlotta fel a segítségét – kezdte a pécsi adjunktus.

Mint mondta, az első kihívást az jelentette, hogy pontosan meghatározzák, kik lennének jogosultak a pedagógus KAP kártyák kézhez vételére. Úgy döntöttek, hogy a PTE valamennyi oktató, kutató, adminisztratív vagy fizikai területen foglalkoztatott munkavállalója számára biztosítják a hozzáférést.

Sajnos azonban a körből ki kellett hagyni a klinikai központ munkatársait, mivel ők egészségügyi dolgozóként szigorú értelemben véve nem illenek a kezdeményezés – köznevelésben, oktatásban részt vevők támogatása – eredeti fókuszába – tette hozzá Putz Ádám.

Így végül a PTE 35 szervezeti egységéhez, vagyis több mint 5000 munkavállalójához érkezhetnek meg a KAP kártyák.

A dokumentumok kiküldése a szervezeti egységek, vagyis a karok, kutatóintézetek, társintézmények vezetői felé már elkezdődött, eddig közel 3000 kártyát küldtek ki.
– A jövőben nagyon örülnék, ha több felsőoktatási intézmény is követné a Pécsi Tudományegyetem példáját, és lehetőséget biztosítana munkavállalóinak arra, hogy csatlakozzanak a KAP közösségéhez, és ezáltal élvezhessék a kedvezményes vásárlási lehetőségeket – foglalta össze az alapító.

A méltánytalanul alacsonyan bérezett pedagógusok megsegítésére jött létre több mint két éve a KAP, vagyis a Közösség a Pedagógusokért csoport, mely megalakulása óta nagy utat járt be. A politikától és ideológiáktól független civil kezdeményezés országossá bővült, óriási támogatói bázis, egyre több vállalat áll mögötte, és folyamatosan csatlakoznak a tanárok, munkavállalók, hogy igényeljék a nekik szóló kedvezményeket. A nemes célért munkálkodó csoport több ezer főből áll már, eddig több mint 400 köznevelési intézmény lépett be, valamint több mint 15 ezer KAP kártyát bocsátottak ki – és nincs megállás!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő