7 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapAbszolút PécsAz összefogás, amiből mindenki KAP: mozgalmasan telt a pécsi pedagógusközösség éve

Az összefogás, amiből mindenki KAP: mozgalmasan telt a pécsi pedagógusközösség éve

Fontos események történtek idén is a Közösség a Pedagógusokért (KAP) háza táján: rengeteg csatlakozó, új partnerek és kedvezmények, adománygyűjtés. Következzen egy kis évértékelés a nemes célért munkálkodó egyesülettől.

Bő egy éve alapult meg a méltánytalanul alacsonyan bérezett pedagógusok megsegítésére létrehozott közösség, az akció azóta nagy utat járt be, országossá bővült, óriási támogatói bázis áll mögötte, folyamatosan csatlakoznak a tanárok, hogy igényeljék a vállalatok számukra nyújtott kedvezményeit.

Az idei fejleményekről ismét a projekt alapítója, Putz Ádám számolt be.

A pécsi egyetemi adjunktus lapunkkal megosztotta, tavaly őszhöz képest a kibocsátott KAP kedvezménykártyák száma másfélszeresére nőtt, jelenleg közel 12 ezernél tartanak. Az év egyik legfontosabb célkitűzése pedig a nagyobb bolthálózattal rendelkező partnerek bevonása volt.

A virtuális KAP kártyával nemcsak igazolni tudják a tanárok jogosultságukat, hanem a papír alapú pedagógus-igazolványhoz képest egyszerűen, a mobiljukról érhetik el az országosan közel ezer elfogadóhely által kínált kedvezményeket.

– Eredetileg úgy terveztem, hogy 1-2 ilyen partnerrel lesz majd lehetőségünk együttműködni, de szerencsére a konzervatív becslést sikerült túlszárnyalni. Legnagyobb örömömre idén három nagyobb partner is csatlakozott a KAP kártyákat elfogadó üzletek közé: a Libri könyvesboltjaiban, valamint a Herbaház üzleteiben 15-15 százalék, míg a Játéksziget boltjaiban decembertől 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak a KAP közösség tagjai – részletezte Putz Ádám.

Az alapító hozzátette: a kártyát a pécsi adventi vásárban is tudják használni a tagok. A Tojzán méhészet boltjában 10 százalék kedvezmény várja a kártyatulajdonosokat.

A sok szervezés mellett a jótékonyságra is jutott idő: lezajlott a Közösség a Pedagógusokért első adománygyűjtő kampánya, melynek keretében a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó Dr. Ámbédkar Iskola tanulóit szerették volna támogatni. Bár a kitűzött célt a kampány végéig (december 6-ig) itt nem sikerült elérni, a KAP Mikulása így is 20 ezer forint támogatást juttatott el az intézmény alapítványához, amit a gyerekek étkeztetésére, illetve az utazási költségeik támogatására fordíthatnak.

Természetesen a jövő is bővelkedik tervekben, 2024-re egyrészt a partnerek körének további bővítését, másrészt a kedvezményezetti kör kiterjesztését tervezi Putz Ádám. Bővebb részleteket még nem árult el, de abban reménykedik, a következő év első hónapjaiban akár további több ezer pécsi veheti majd kézhez az ingyenes KAP kártyáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő