21 C
Pécs
hétfő, július 22, 2024
KezdőlapSportEredményesen szerepelt a pécsi orvosválogatott a Medigames-en 

Eredményesen szerepelt a pécsi orvosválogatott a Medigames-en 

Idén Franciaországban, Saint-Tropez városában rendezték június 16–23. között a 43. Orvosi Sport Világjátékokat (World Medical and Health Games), melyről ezúttal is kiváló eredményekkel tért haza a pécsi orvosválogatott. Az egy hétig tartó viadalon atlétikában, teniszben, úszásban és labdarúgásban szálltak versenybe az egészségügyi munkatársak és az egyetemi hallgatók.

A World Medical and Health Games 1978-as indulása óta az egészségügyi, orvosi szcéna számára a világ leghíresebb megmérettetésévé vált. Évről évre résztvevők tömegei keresik fel, mostanra közel 40 ország versenyzőit tömörítve – írta a PTE közleményében.

A PTE Klinikai Központ Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikája három fővel vett részt a játékokon: Papdiné Dombi Mónika diplomás ápoló ultrafutóként, dr. Móricz Ottó klinikai főorvos teniszezőként, dr. Patczai Balázs klinikaigazgató pedig all-round sportsmanként.

magyar orvosokból álló labdarúgó-válogatott nagypályás labdarúgásban próbálta megvédeni  2022-ben megszerzett bajnoki címét, és szokásához híven a Classic (korhatár nélküli) és a Legend (45 év feletti) kategóriában is indított csapatot.

Classic gárda a csoportmérkőzések során Mexikó csapata felett aratott magabiztos, 2-0 arányú győzelmet, azonban Brazília válogatottja ellen 1 gólos vereséget szenvedett (végeredmény 0-1).

Az egyenes kieséses szakaszban a legjobb nyolc között a házigazda francia válogatottal kerültek szembe. Az első félidőben egy balszerencsés szituációt követően hátrányba került a magyar válogatott, de a második játékrészben mutatott parádés játéknak köszönhetően végül fordítani tudott, és továbbjutott az elődöntőbe (HUN-FRA félidőben 0-1, végeredmény 2-1).

A döntőbe kerülésért azt a Norvégiát kellett legyőzniük a magyaroknak, akivel a két évvel ezelőtti döntőt játszották.

A mieink a zárónapon a 3. helyezésért küzdhettek meg azzal a mexikói csapattal, akivel a csoportban egyszer már találkoztak. A norvégoktól elszenvedett vereség után a fiúknak sikerült hamar talpra állniuk, és a tornán mutatott legszebb játékukkal fölényesen, 4-0-s végeredménnyel nyerték meg a bronzmérkőzést.

Legend kategóriában körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a tornát. A magyar orvosokból álló labdarúgó-válogatott az alapszakasz minden mérkőzését magabiztos játékkal nyerte meg. A briteket 8-1, az olaszokat 2-1, a chileieket 1-0, a mexikóiakat pedig 2-1 arányban múlta felül a csapat.

Az alapszakaszban második helyen záró olasz válogatott volt az ellenfél a végső összecsapáson. Az orvosok az első félidőben még lépést tudtak tartani az abszolút értékben „fiatalosabb” olaszokkal, azonban a második félidőben már hiányzott az a lendület, ami a győzelemhez kellett volna, így végül az olaszoké lett a bajnoki cím, a mieink pedig a második helyen végeztek (HUN-ITA 0-3) – áll a PTE közleményében.

Némi vigaszt nyújtott az, hogy a torna legjobban játszó játékosának dr. Fazekas Gábort, a PTE Klinikai Központ Érsebészeti Klinikájának adjunktusát választották meg. Összességében egy ezüst- és egy bronzéremmel utazhattak haza.

A válogatott PTE-s tagjai: dr. Fazekas Gábor (a PTE KK Érsebészeti Klinikájának adjunktusa), dr. Józsa Gergő (a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika gyermektraumatológiai részlegvezetője), dr. Fehér Zsolt (a PTE KK AITI Gyermekaneszteziológiai Tanszékének klinikai főorvosa), dr. Gyimesi Tamás (a PTE KK II. sz. Belgyógyászati Klinikájának korábbi munkatársa, jelenleg a Szigetvári Dialízis Központ orvosigazgatója), dr. Belák Mátyás (a PTE KK Urológiai Klinikájának szakorvosa), dr. Lukács Márk (a PTE KK Ortopédiai Klinikájának rezidens orvosa), valamint Gelencsér Gergő és Németh Dávid, a pécsi orvoskar medikusai.

Fotó: PTE

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő