22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapAbszolút PécsÉrkezik a tavasz első pécsi fesztiválja, a Zsolnay Piknik

Érkezik a tavasz első pécsi fesztiválja, a Zsolnay Piknik

A minden évben várt ízig-vérig pécsi eseményen a kulturális és gasztronómiai csemegék legjavát élvezhetik a látogatók a Zsolnay-negyed parkjában piknikpokrócokon heverészve. A hétvégén, vagyis május 20-21-én közel 40 programmal készülnek a szervezők, köztük Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertje, Hajdu Steve show-ja és Nikola Faller Land Art performansza.

Két nap alatt számos koncertet hallhatnak a piknikező pécsiek, fellép többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Madras Special, az I Am Soyuz, a Ripoff Raskolnikov Band, aZorka és a Kozma Orsi Quartet, továbbá komolyzenei hangversenyeket tartanak a PTE Zeneművészeti Intézet hallgatói. Hajdu Steve Hajdu you do? címmel ad stand up show-t.

Emellett Nikola Faller eszéki szobrászművész is újra városunkba látogat. Méghozzá a Pécs – Eszék 50 éves testvérvárosi évforduló kapcsán meghirdetett kulturális évad keretében, melynek első pécsi állomása a Zsolnay Piknik lesz.

Faller két évvel ezelőtt a 48-as téren mutatta meg, mi is az a Land Art.

Akkor ősszel a falevelek segítségével hozott létre műalkotást, most pedig a negyed két pontján is hasonlót tervez – ezúttal frissen nőtt fűvel alkot majd a közönség szeme láttára.

https://www.pecsma.hu/top/mualkotas-avarbol-gereblyezessel-egy-eszeki-muvesz-vaszna-lett-a-pecsi-48-as-ter/

A Zsolnay Piknik egész napos ingyenes programjai mellett egyébként három kiemelt előadással is várják az érdeklődőket, amelyek viszont belépődíjasok.

https://www.pecsma.hu/kultura/ne-maradj-le-a-zsolnay-piknik-sztarfellepoirol/

A gyerekeket Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje csalogatja, több előadást tart a Bóbita Bábszínház, lesz buborékbűvölő workshop és baba-mama jóga is. A MintaPinty Zenekar is itt lesz, felcsendülnek egyéb Varró Dani dalok, játékokkal települ ki a Nevetnikék Alapítvány, lesz lego-duplo játszóház, mesekuckó, Varázsóra előadások, rendhagyó dráma- és tesióra.

További programok

  • Rendhagyó tárlatvezetésekre is számítani lehet: a Zsolnay lányok titkai és Zsolnay Miklós kalandos életútja mellett Szász János kiállításán és a 41. Magyar Sajtófotó kiállításon is tartanak idegenvezetést.
  • A Mecseki Uzsonnás Doboz műhelyfoglalkozáson Fazekas Bálinttal és a La Fonte Reggelizővel készíthetik el a résztvevők a saját piknikszettjüket. Tökéletes szendvics és saláta variációk születnek helyi alapanyagokból. (Belépődíjas program!)
  • Az Amalgam Collection gyárlátogatásán az érdeklődők betekintést nyernek az autómakett-készítés érdekes folyamataiba.
  • Lesz véradás, planetáriumi előadások és Játékok címmel megnyílik a Művészeti Kar Formatervezés Tanszék Keramikus hallgatóinak kirakatkiállítása.
A teljes és részletes programsort ide kattintva tudjátok letölteni.
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő