Hirdetés

Az energiaszektorral, közlekedésüggyel és például a hulladékgazdálkodással foglalkozó munkacsoportokat egy irányító bizottság felügyeli majd.

Tavaly áprilisban írtuk meg, hogy az Európai Bizottság Pécset is beválasztotta a klímasemlegesség elérése érdekében indított missziójába, amelyben 100 európai város vesz részt. Mint ismert, a misszióhoz csatlakozó városok klímasemlegességre történő átállását az uniós projektben támogatják és népszerűsítik. A programba beválasztott városokat – így Pécset is – olyan kísérleti és innovációs központokká tennék, amelyek példáit és jó gyakorlatait valamennyi európai város átveheti és adaptálhatja 2050-ig, a klímasemlegesség megvalósításának nemzetközi határidejéig.

Miközben a városvezetés a projektben részt vevő másik két magyar várossal – Budapesttel és Miskolccal – folyamatosan egyeztet, a legújabb fejlemény, hogy május 17-én hivatalosan is megalakultak azok a pécsi munkacsoportok, amelyek az uniós zöldtörekvés helyi céljainak eléréséért felelnek.

Csúcs Zoltán és Péterffy Attila

Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a rendezvényen – amelyen Péterffy Attila polgármester köszöntötte a szakértőket – a pécsi projekt résztvevőinek részletesen bemutatták a „100 város” pályázatot és ismertették a munkacsoportok feladatait, valamint azokat az elvárásokat, amelyeknek a projekt lebonyolítása során meg kell felelniük.

A többek között az energiaszektorral, közlekedésüggyel és például a hulladékgazdálkodással foglalkozó munkacsoportokat egy irányító bizottság felügyeli majd – mondta a vezérigazgató.

Hirdetés