22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálÚjabb fejlesztés Pécsen

Újabb fejlesztés Pécsen

Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát Pécsen. A cég ezzel 12 fővel tudja növelni 52 fős állományát.

Hirth Ferenc, a cég ügyvezetője az avatási ünnepségen azt mondta, mintegy 1400 négyzetméter alapterületű új csarnokot barnamezős környezetben, közel 200 millió forintos beruházás eredményeként építették fel. A fejlesztéshez 60 millió forint európai uniós pályázati forrást nyertek.

kontakt elektro5

A beruházással mintegy tizenkét dolgozóval többet tud alkalmazni a ma 52 embert foglalkoztató vállalat, amelynek a fejlesztés után 1,5 hektáros telephelyén immár 5000 négyzetméternyi alapterületű építmények szolgálja tevékenységüket.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az üzemcsarnok átadásán az MTI kérdésére úgy fogalmazott, a beruházás jól illeszkedik a kormány gazdaságfejlesztési elképzeléseibe, hiszen annak középpontjában a kis és közepes méretű vállalkozások élénkítése áll.

kontakt elektro3

Emlékeztetett arra, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban 2700 milliárd forintos támogatási keret áll rendelkezésre a következő években gazdaságélénkítésre, ezen belül pedig 450 milliárd forintnyi európai uniós forrást közvetlenül a kis- és középvállalkozások fellendítésére fordítanak.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere azt emelte ki, hogy a Kontakt-Elektro Kft. egy kicsiny családi vállalkozásból indult 33 évvel ezelőtt, fejlődésük pedig azt mutatja, hogy szorgalommal, innovációval sikeres lehet minden hasonló társaság. Kiemelte, hogy a cég egy dinamikusan fejlődő ágazatban, az elektronikában tud kiemelkedőt alkotni, amely a jövőt illetően is kedvező lehet számára.

kontakt elektro1

A Kontakt-Elektro főként elektronikai készülékek, villamos kapcsoló- és vezérlőszekrények, ipari elektronikus berendezések gyártásával, logisztikai rendszerek tervezésével és szerelésével foglalkozik, évente a termékek 65-80 százalékát exportálja. Legfontosabb vevői között gép és berendezésgyártók ugyanúgy megtalálhatóak, mint autó-, élelmiszer-, cement-, mész- és környezetipari cégek, ipari technológiákat alkalmazó termelő vállalkozások, és egyebek mellett automatizált magasraktárak.

A három évtizede alapított, magyar tulajdonú, az évente 1-1,2 milliárd forintos árbevételt elérő társaság nyeresége 100-140 millió forint között mozgott az utóbbi esztendőkben.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő