Hirdetés

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be Bátori Péter rendőr alezredes, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője – a Police közleménye olvasható alább képek és videó kíséretében.

Az előzmény egy augusztus végi rajtaütés, amikor a rendőrök egy droggal kereskedő házaspárt fogtak el, akik pécsi ingatlanokban, valamint kocsival terítettek Pécs különböző pontjain. Akkor bruttó 206 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, a dílerek pedig azóta is letartóztatásban vannak.

https://www.pecsma.hu/bunugyek/a-kozos-hobbi-osszekot-ferj-es-feleseg-egyutt-teritettek-a-drogot-pecsett/

A főkapitányság tovább göngyölítette a szálakat, amelyek elvezettek a páros beszerzési forrásához. A nyomozás eredményeként bővült az elkövetői kör, a gyanúsítottak száma kettőről nyolcra nőtt.

A nyomozók a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével szeptember 29-én este egy újabb rajtaütést szerveztek. Az M6-os autópálya sombereki kihajtójánál ellenőriztek egy kocsit, és annak három utasát. A gyanú beigazolódott, ugyanis a rendőrök a járműben összesen bruttó 2634 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot találtak, és foglaltak le, amit az adatok szerint egy főváros környéki településről hoztak, hogy továbbértékesítsék azt vármegyénkben.

A gépkocsiban tartózkodó 47 éves komlói férfit és társait – egy 35 éves és egy 29 éves mohácsi férfit – előállították a főkapitányságra, mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A rendőrök a komlói férfi lakásán is drogot találtak.

A bűncselekménnyel összefüggésben egy 41 éves pécsi férfit azzal gyanúsítanak, hogy a komlói férfi által beszerzett drogot a munkahelyén rejtegette, és közreműködött az anyag továbbértékesítésében. A férfi munkahelyén bruttó 1378 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot foglalt le hatóságunk.

Az ügyben egy 38 és egy 27 éves komlói férfi is képbe került, a gyanú szerint ők is segítettek a 45 éves férfinak a drog terjesztésében lakóhelyükön. A házkutatás alátámasztotta a rendőrök gyanúját, a lakásaikon szintén kábítószergyanús anyagokat találtak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a sikeres felderítésnek köszönhetően több mint 5 kilogramm drog piacra kerülését akadályozták meg, amelynek feketepiaci értéke meghaladhatja az 50 millió forintot is.

A nyolc főből álló bűnbanda tagjai közül hatan már letartóztatásban várják ügyük kimenetelét, ketten pedig őrizetben vannak, az ő letartóztatásukat szintén kezdeményezte a rendőrség. Ellenük kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Íme a képek, a rajtaütésről készült videó pedig IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hirdetés