24 C
Pécs
szombat, június 22, 2024
KezdőlapHírzónaFelzárkózik a keleti városrész

Felzárkózik a keleti városrész

A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda fejlesztési projektjeit mutatták be csütörtök délelőtt. Az eseményen részt vett Udvardy György pécsi megyéspüspök. Az intézmény három éve került a Pécsi Egyházmegye kezelésébe.

A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda fejlesztései az elmúlt három évben rendkívül látványosak, és a keleti városrész felzárkózását szolgálják.

Az intézmény Innovatív Iskola-pályázata lezárult, a program során a tanulók megismerhették a média korszerű használatát, valamint idegen nyelvű táborokat és elsősegélynyújtó tanfolyamokat is szerveztek számukra.

Még zajlik a Város peremén is van esélyed, a Határtalanul és további két testvériskolai projekt, amelyek lehetőséget adnak a diákok és szüleik számára, hogy eljuthassanak Erdélybe, Horvátországba, a Balatonra, Ópusztaszerre vagy a Velencei-tóhoz, ezen felül pedig budapesti és pécsi múzeumokat, színházi előadásokat látogathassanak. Egy Somogy megyei és egy erdélyi oktatási intézménnyel is felvették a kapcsolatot. A projektek összköltsége 120 millió forint. Az iskola mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék hazánk és a szomszédos országok épített örökségét és kulturális értékeit.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő