14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs Aktuál30 család kapott csomagot

30 család kapott csomagot

Az idén májusban a Pécs Holding által megtartott gyermeknapon befolyt adományokból 30 család kapott karácsonyi csomagot csütörtökön. Mintegy 300 ezer forint gyűlt össze. 

A Pécs Holding idei városi gyermeknapján immár harmadik alkalommal lehetett megvásárolni azokat a támogatói jegyeket, amelyekből most karácsonykor tudtak tartós élelmiszereket, konzerveket, félkész ételeket, valamint némi finomságot is adni Pécs hátrányos helyzetű családjainak. Az ajándékdobozokat a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével állították össze.

adomány a rászorulóknak5

Az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat szakmai segítségével kiválasztott, komoly anyagi nehézségekkel küzdő, zömében több gyermeket nevelő rászorulók kaphattak támogatást. A szolgálat igazgatója, Nagy István  elmondta, közel 3000-en vannak kapcsolatban a családsegítővel, de igyekeztek minden városrészből kiválasztani rászorulókat.

adomány a rászorulóknak2

Az ajándékcsomagokat Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője nyújtotta át. Mint mondta, sokan már ismerősek lehetnek, hiszen harmadik alkalommal segítenek gyermekeknek, ezzel ahhoz is hozzájárulhatunk, hogy felnőttként is szolidárisak legyenek, segítsék embertársaikat.

adomány a rászorulóknak7

– Egy városnak akkor van jövője, ha erősek a gyermekeink, ha fiataljaink képzettek, s van munkájuk. Ezért is fontos a versenyképességi program, valamint az, hogy a gyermekeknek a különböző rendezvényeket szentelnek – mondta Csizi Péter. 

adomány a rászorulóknak1

Barna Béla, Pécs Holding Zrt, vezérigazgatója szerint azért is különösen fontos a kezdeményezés, mert ezzel másokon segíthetünk, és nem szabad elfeledkezni azokról a gyermekekről, akik nem jutottak, juthattak el a gyermeknapra.

Csütörtök délelőtt a  Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete Cipősdoboz programjának keretében osztottak ki Pécsen adományokat. 

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő