36 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálFigyelem, segítség, megértés – ezekre hívják fel a figyelmet a Közlekedési Kultúra...

Figyelem, segítség, megértés – ezekre hívják fel a figyelmet a Közlekedési Kultúra Napján

Idén is rengeteg, közlekedéshez kapcsolódó program várja pénteken azokat, akik kilátogatnak a vasútállomásra.

A környezettudatos, egymásra odafigyelő, partnerségen alapuló, biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet a Közlekedési Kultúra Napja országos és helyi programjai, amelyek ebben az évben is a közlekedési ágazat összefogásával valósulnak meg – írta a Tüke Busz sajtóközleményében.

Az eseményt a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete a Tüke Busz Zrt.-vel, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baranya Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottságával, a MÁV Zrt.-vel, a MÁV-START Zrt.-vel, a Magyar Autóklubbal és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együtt rendezi.

A szervezők szerint a közlekedésben résztvevők együttműködése, egymásra figyelése, szabálykövető magatartása nemcsak a május közepére szerveződő program kapcsán érdemel figyelmet. Fontos, hogy az év minden napja a biztonságos, környezettudatos közlekedési formák, illetve az egymásra való odafigyelés napja legyen. Ehhez viszont szemléletformálásra, a szabályok betartatására, egymás kölcsönös segítésére van szükség függetlenül attól, hogy mely korosztályhoz tartozunk vagy éppen milyen közlekedési módot használunk – írták a közleményben.

A szervezők május 10-én 10.00–14.00 között minden érdeklődőt várnak a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a pécsi vasútállomás csarnokába.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő