Hirdetés

A kreatív újrahasznosítással foglalkozó pécsi Ökográf Egyesület lelt otthonra a téli hónapokban a város szívében. Pécs és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közös vállalkozásösztönző programja már a nyolcadik beköltözőt köszönthette a K20 Kirakatban.

Az Ökográf Egyesület és Pécs városa közös újrahasznosított termékeket fejlesztett ki a városi kommunikáció során használt molinókból.

A belvárosban álló egykori Régészeti Múzeum a Janus Pannonius Múzeum Látogatóközpontjaként született újjá a 2022. május és 2023. november között végzett felújításnak köszönhetően. Az újrahasznosított táskák egy olyan molinónak az újrahasznosítása, mely a felújítás alatt az épületet körülvette.

A molinó Pécs egy-egy értékét mutatta be.

Minden darab egy történetet mesél el a kreativitásról, a fenntarthatóságról és az újrahasznosítás iránti szenvedélyről. A termékek minden egyes darabja egyedi és kézzel készül, külföldi önkéntesek segítségével a K20 Kirakat alsó szintjén berendezett alkotóhelyiségben. Mindezek mellett készítenek biciklik gumibelsőjéből ékszereket, kézzel festett vászon bevásárlótáskákat. Márciusban egy workshopot szervez az egyesület, melynek keretén belül a vállalkozókedvű érdeklődők elsajátíthatják az újrahasznosítás és a varrás alapjait, valamint szabadjára engedhetik fantáziájukat.

A termékek megvásárlásával lehetőségünk nyílik az Ökográf Egyesület támogatására, aki az újrahasznosítás népszerűsítéséért dolgozik.

Pataki Erika, az Ökográf Egyesület elnöke így vélekedik a K20 Kirakat vállalkozásösztönző programról:

Az Ökográf Egyesület és egyedi recycling termékei március végéig várják az érdeklődőket, hiszen áprilistól ismét egy új vállalkozásnak ad majd otthont a K20 Kirakat.

A vállalkozásösztönző mentorprogramra folyamatosan van lehetőség jelentkezni. A pályázatokat a következő 4 hónapos időszakra még március 8-ig lehet benyújtani. További információ a K20 Kirakat weboldalán található.

(x)

Hirdetés