35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapAbszolút Pécs120 éves a pécsi temető: nagyszabású faültetési program kezdődik a sírkertben

120 éves a pécsi temető: nagyszabású faültetési program kezdődik a sírkertben

A jubileum tiszteletére márciusig 360 fát ültetnek el a területen.

Idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját a Pécsi Köztemető. A sírkert amellett, hogy mély tisztelettel adózik a múltnak, elkötelezett a fenntartható jövő iránt is. A jubileum alkalmából, a Rauch János Városi Sírkert Megújítási Program részeként a köztemető munkatársai januártól márciusig minden hónapban 120, azaz összesen 360 fát ültetnek el a területen – közölte a Biokom NKft.

A városüzemeltetési vállalat feleleveníti, az elmúlt években több fasor esett áldozatul a farontó szúfélék támadásának. A jelenség sajnos 2016 óta ijesztő tendenciát mutat. A temető célja természetesen az, hogy megóvja a környezetet és a zöldterületeket, ezért a megsemmisült fákat is pótolják ebben az időszakban.

A szakemberek március végéig 300 cédrust és 10 mandulafenyőt ültetnek el a területen.

Emellett több helyen pótolják a már meglévő fiatal fasorokat különféle fajokkal, többek között gyertyánnal, virágos kőrissel, pusztaszillel, mezei juharral, kislevelű hárssal, platánnal, valamint japán cseresznyével.

A faültetési program ezzel nem ér véget. Az év hátralévő részében is aktívan dolgozik azért a társaság, hogy tovább szépítsék és zöldítsék a régió legnagyobb sírkertjének területét – zárul a Biokom NKft. közleménye.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő