29 C
Pécs
csütörtök, július 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálFolytatódik az M60-as tervezése: autóút épülhet Pécs és Szigetvár között

Folytatódik az M60-as tervezése: autóút épülhet Pécs és Szigetvár között

Január végén tartottak online egyeztetést az M60-as autópálya folytatását jelentő Pécs–Szigetvár közötti autóútszakasz tervezéséről. A beruházás által 37 kilométernyi új nyomvonalú, kétszer kétsávos út épülhet Baranyában – számolt be róla a HelloVidék.

Folytatódik az M60-as gyorsforgalmi út tervezése, első körben autópályává bővíthető autóút épülhet majd Pécs és Szigetvár között, aztán a Szigetvár és Barcs közötti szakasz készülhet, mely a magyar–horvát határig vezetne.

Mint írja a lap,

az M60-as fejlesztésének előkészítése egyébként már hosszabb ideje zajlik.

Néhány hónapja számoltunk be arról mi is, hogy az M60-as fejlesztéseként a 37 kilométeres szakaszon öt csomópont, két pihenő, egy mérnökségi telephely, egy rendőrségi épület, valamint 33 híd készülhet el 1,219 milliárd forintos keretből.

A projekt során a 64 kilométeres szakaszra a környezetvédelmi hatástanulmány és a megvalósíthatósági tanulmány elkészült. A környezetvédelmi engedélyt már kiadták a Pécs–Barcs közötti szakaszra a HelloVidék szerint.

Van egy másik koncepció is, ez a szakasz Kaposvárt kötné össze Szigetvárral, ám ez egyelőre csak terv. Az M60-as Pécs és Mohács között megépült, és elkezdték a szekszárdi Szent László hídhoz kapcsolódó 51-es úttól az 54-es és 53-as útig tartó szakasz előkészítését – írja az MTI-re hivatkozva a Portfolio.

Erről az M9-es gyorsforgalmi út nyomvonaláról való egyeztetésen esett szó, ahol kiderült, az autópálya Kőszegtől Szombathelyet, Körmendet, Zalaegerszeget érintve Kaposvárnál érné el a somogyi térséget. Kaposvártól Szigetvár, Pécs, Mohács érintésével jutna el Bács-kiskun megyéig, vagy a meglévő Szent László hidat felhasználva Dombóvár, Szekszárd irányba folytatódhat. Az M9 alföldi szakasza Szegedtől Békéscsabán, Debrecenen át Nyíregyházáig haladna – olvasható a Portfolio cikkében.

Egy másik fontos terv pedig a bringásoknak kedvez: Siófok és Pécs, valamint Szigetvár és Kaposvár között terveztet kerékpárutakat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. – szúrta ki a Napi.hu.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő