23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálFutással lazít Páva

Futással lazít Páva

A legjobb gondolatok akkor születnek, miközben maga mögött hagyja a kilométereket az erdőben – vallja Páva Zsolt.

Egy-egy hosszú nap után nem a TV elé heveredik, hanem futócipőt húz és nekivág a Mecseknek Páva Zsolt. Azt mondja, hosszú évek óta szinte ez az egyetlen és legbiztosabb feltöltődése, mert jót tesz neki a fizikai erőfeszítés.

– Nem hittem benne, amikor elkezdtem, de valóban igaz, hogy a legjobb gondolatok futás közben jönnek. Ha van egy probléma, amit nem könnyű megoldani, és ilyenekből akadt jó sok az elmúlt években, akkor szinte biztos, hogy az erdőben megtalálom a megoldást – meséli.

páva zsolt fut2

Magányosan fut általában, heti két-háromszor is lenyomja a 6-8 kilométeres távokat. Nagy kedvence még a történelem – mondja, ezért a borúsabb, esős napokon biztos, hogy talál olvasnivalót a több száz kötetes könyvespolcán.

– Szüleim szerettették meg velem a történelmet, fanatikus rajongó vagyok, szinte mindent elolvasok, ami a múlttal kapcsolatos. Igen sokat tanulhattam így, mert igaz a mondás, hogy a történelem ismétli önmagát – vallja Páva.

A polgármesternek van egy titkos kikapcsolódása is, mégpedig a fűnyírás. Azt mondja, ez majdnem olyan jó tevékenység, mint a futás, teljesen képes kikapcsolni és gondolkodni, miközben vágja a gyepet a kertben.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő