Hirdetés

Az egészséges újszülöttekért futott két pécsi sportoló, Dr. Vastag Fanni és Tankovics Csongor. A jótékony akció a vártnál is sikeresebb volt, így két fontos diagnosztikai eszközzel gyarapodott a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika.

A futás nemcsak egy sport, egy hobbi, hanem lehetőség, hogy egy nemes ügy mellé álljunk. Tankovics Csongor és párja, Dr. Vastag Fanni is jótékony céllal húzott futócipőt, és teljesítette még októberben az Ultrabalaton Trail 115 kilométeres útvonalát. A versenynek helyszínt adó Balaton-felvidéket mindketten szeretik, de ilyen hosszú távot párban még sosem futottak. Idei célversenyüknek mégis ezt az eseményt tűzték ki.

– Arra gondoltunk, hogy a versenyzést jótékonykodással kötjük össze – emlékezett vissza Tankovics Csongor. – Ez plusz motivációt jelentett számunkra.

Ahogy a sportolótól megtudtuk, a lefutott kilométereikért összegyűjtött adományt a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Egészséges Újszülöttekért Alapítványa számára ajánlották fel. Fanni a klinika terhespatológiai osztályán szakorvos, így tapasztalatból tudta, hogy nagy szükség lenne az egyik legfontosabb diagnosztikai eszközre, az úgynevezett CTG monitorra. Ezzel ellenőrzik a magzat szívműködését, méhen belüli egészségi állapotát, illetve a méh összehúzódásait. Céljuk tehát az volt, hogy egy ilyen gépet szerezzenek be.

Dr. Vastag Fanni és Tankovics Csongor a 2023-as Ultrabalaton Trail céljában

A gyűjtést az Abaligeti Sportegyesületen keresztül szervezték, az akció népszerűsítésére a közösségi média felületeit használták. Rendszeres osztottak meg fotókat edzéseikről, és persze a versenyről, ahol nem mellesleg páros váltóban elsőként értek célba 9 óra 56 perces idővel.

– Eredetileg egy gépet szerettünk volna adományozni, de olyan sokan mellénk álltak, hogy végül két eszközt is sikerült megvenni, amelyeket a napokban adtunk át – mesélte Csongor. – Futók, barátok és ismerősök is segítettek, összesen több mint hetvenen támogatták a kezdeményezésünket.

Fotók forrása: Facebook

Hirdetés