23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiGaléria: durva volt a húsvéti hétvége Baranyában

Galéria: durva volt a húsvéti hétvége Baranyában

Nem volt eseménytelen az ünnep a megyei tűzoltóknak: a hosszú hétvége során összesen harmincnégy jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, melyről honlapjukon számoltak be. Mi pedig most megmutatjuk a legsúlyosabb káreseteket.

Április 14-én, csütörtök délelőtt egy személyautó motortere gyulladt ki Pécsett, a Kökényi úton. A lángok az utastérre is átterjedtek, a pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Szintén aznap egy kisteherautó fülkéje gyulladt ki Nagyharsányban, a Kossuth utcában. A tűzesethez a villányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két sugárral fékezték meg a lángokat, valamint az oltás idejére lezárták a forgalmat az érintett szakaszon. A teherautó motortere és fülkéje teljesen kiégett, sofőrje nem sérült meg.

Aztán egy kicsi, körülbelül húsz négyzetméteres faház, valamint tárolók égtek Pécsett, a Rózsadomb közelében délután. A pécsi hivatásos tűzoltók két sugárral, a Szabadszentkirály ÖTE tagjai egy sugárral oltották a lángokat. Személyi sérülés itt sem történt.

Másnap, péntek délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Pécsett egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakásának ablakát becsapta a szél, az üveg pedig kitörött.

Az ablakkeretben több nagyméretű szilánk maradt, ami veszélyt jelentett a járókelőkre.

A pécsi hivatásos tűzoltók körbekordonozták a területet, majd eltávolították a cserepeket. Az eset során nem sérült meg senki, másban kár nem keletkezett.

Április 16-án, szombat késő este két személyautó ütközött frontálisan Pécsett, a Hegedüs János utcában. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművek áramtalanítása, illetve a helyszín biztosítása mellett a sérültek kiemelésében segédkeztek. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő