Hirdetés

Ha valaki kedden délelőtt vetett volna egy pillantást a Nagy Lajos gimnázium udvarára, biztos nem tudta volna mire vélni a látványt: plüssállatok sokasága hevert a kézilabdapálya közepén. Egy különleges akció része volt ez, amivel a Gyermekklinikának segítettek a középiskolások.

Plüssállatok tucatjai terítették be a Széchenyi téri gimnázium udvarát: a „#dobjegyplüsst” akció keretében régi játékaikat ajándékozták a fiatalok a Gyermekklinika betegeinek.

Jó időpontot választották a plüssdobálásra: a keddi, hagyományos „Lajos-nap” színes programokkal telt, a csúcspontja ezeknek pedig mindig a házi focibajnokság döntője. Erre a meccsre megtelik a lelátó, rengeteg fiatal gyűlik össze. Ekkor repültek a plüssállatok is.

– Komoly üzenete van ennek a kedves kis akciónak. Fontos kérdés, hogy a diákokban tudatosuljon a segítségnyújtás mások felé, ebben a korosztályban így is ki lehet fejezni a segítő szándékot – mondta Bodáné Gálosi Márta, az iskola igazgatója.

Azt is elmondta, idén tartották meg először a plüssdobálást, de természetesen szeretnék ezt szokássá tenni, jövőre is megajándékoznák a Gyermekklinika betegeit.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét