26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldHalálos áldozatokat követelt a tűz az év utolsó napján

Halálos áldozatokat követelt a tűz az év utolsó napján

Baranyából eddig nem érkezett jelzés balesetekkel kapcsolatban. Alább az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összefoglalója olvasható.

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, legtöbbször kigyulladt kukák, tűzijátékok égő maradványai adtak munkát a szakembereknek.

Egy társasházi lakás egyik szobája égett ki este kilenc óra előtt a főváros IX. kerületében, a Thaly Kálmán utcában, ahol egy ember életét vesztette, öten el tudták hagyni az égő épületet.

A Tolna vármegyei Pálfán Szilveszter éjjelén kigyulladt egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A lángokat sikerült időben megfékezni, így a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább. A kigyulladt lakásban egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Zsámbokon, az esti órákban egy családi ház szobájában ágy gyulladt meg. A tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, egy idős ember vesztette életét, feltételezhetően a tűz során kialakult füst miatt. Mindhárom esetben a tűz keletkezési körülményeit és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Baranyából eddig nem érkezett jelzés balesetekkel kapcsolatban, amint új információkkal rendelkezünk, frissítjük a cikket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő