13 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálHallgatnak a pécsi trafiknyertesek

Hallgatnak a pécsi trafiknyertesek

Hotelmenedzser, nagyvállalkozó, fodrász és szívkatéterekkel foglalkozó nyertes is van a pécsi trafikosok között. A lapunk által készített gyors felmérés szerint elsősorban a belvárosra figyeltek fel az új dohányboltosok. 

Bár politikai zsűrizés és trükközés Pécsen nem volt a trafikpályázatok körül, azért akadnak „anomáliák” a nyertesek névsorát böngészve. Mint ahogy azt lapunk elsőként megírta, a régi, tradicionális dohányboltosok közül senki nem nyert Pécsett. Most pedig kiderítettük, a boldog győztesek között van hotelmenedzser, nagyvállalkozó, alföldi szikvizes és szívkatéterekkel foglalkozó területi képviselő is.

A pályázók között igazi különlegességnek számít a Neolit Kft. ügyvezetője is, Czéh-Tóth Márk. Ő öt trafikra nyert jogot Pécsen, miközben közúti áruszállítással foglalkozó cége 248 milliós jegyzett tőkével rendelkezik. Többször is kerestük, végül ugyan felvette „valaki” a mobilját, de az illető nem mutatkozott be. Nem volt hajlandó érdemben nyilatkozni a trafikokkal kapcsolatos terveiről és pályázata részleteiről sem.

Az egyik pécsi belvárosi hotel üzletvezetője, Gyenis Máté, aki három trafikot is nyithat, szintén nem volt bőbeszédű.

Kiderült az is, hogy a pécsi nyertesek között van a gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelmével foglalkozó Cook Medical Hungary Kft. területi képviselője, Battyáni Dóra is. A nő öt boltot nyithat a városban, amelyekben árulhatja a cigarettát, de egyben a dohányzás miatt kialakult érszűkület kezeléséhez szükséges szív- és érkatétereket is eladhatja, amelyekkel kereskedik az a cég, amelynek képviselője.

Dohányboltot nyithat Nemeskéri Brigitta is, aki a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar dékánjának, Nemeskéri Zsoltnak a felesége. A dékán azt mondta lapunknak, négy gyermekük van, neje hosszú ideje otthon volt, és azért pályáztak, mert nem láttak más lehetőséget, hogy visszakerüljön a munka világába. Éppen ezért nagyon örülnek, hogy két trafikot is nyithatnak majd júliustól. Egyébként Nemeskéri Zsolt unokatestvére, Nemeskéri András szintén nyert, ő öt boltot nyithat Pécsen. A dékán ezzel kapcsolatban azt állítja, egymástól függetlenül pályáztak.

Lapunk több olyan trafikost megkeresett, akik nyertesként jöttek ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pályázatán. Szerettük volna megtudni, Pécsen belül pontosan hol tervezik majd a nyitást. A többség azonban már a bemutatkozás után lecsapta a telefont, akik szóba álltak velünk, azok nagy részének pedig fogalma sem volt, hol lesz az üzlete, vagy csak nem akart róla beszélni.

Akadt azonban néhány kivétel, aki szívesen beszélt új üzletéről.

Széchenyi tér – Nem tudni, kié lesz!

– A Zsolnay Vilmos úton az OMV-kúttal szemben van egy kis helyiségünk, ott indul majd be a trafik – mondta érdeklődésünkre  Bánusz Ágota, aki egyébként fodrászmester és szakoktató egy szépségcentrumban.

Egyelőre további 6-8 trafik-győztes volt hajlandó még szóba állni velünk. Bár ők pontos helyszínt nem mondtak, az kiderült, a belvárosban képzelik el dohányboltjukat. Egyetlen vállalkozó mondta azt, hogy Pécs keleti részében – konkrétan a Komlói út környékében gondolkodik, de még ez sem biztos.

Egyelőre tehát úgy tűnik, pontosak voltak korábbi információink, és előfordulhat, hogy Pécs peremkerületeiben (a belváros tágabb környezetében) nem lehet majd cigarettát vásárolni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő