24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapJuniorHamarosan kiderülhet, kik képviselhetik hazánkat a földrajzi olimpián!

Hamarosan kiderülhet, kik képviselhetik hazánkat a földrajzi olimpián!

Idén 11. alkalommal rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézetének csapata dr. Trócsányi András vezetésével a HunGeoContest angol nyelvű földrajzi tanulmányi versenyt középiskolás diákoknak. A tét nem kicsi: az első négy helyezett adja hagyományosan a magyar válogatottat, amely hazánkat képviseli a iGeo Földrajzi Olimpián!

A PTE közleménye szerint az országos verseny döntőjére április 24-25-én kerül sor a tíz legjobb versenyzővel, akiket az őszi online, valamint a téli írásbeli forduló eredményei alapján válogattak ki az országos selejtezőkön.

A döntő első versenynapján „terepi” és multimédiás megmérettetésben vetik össze tudásukat a versenyzők, a második részben pedig szóbeli feladatokat kell megoldaniuk a diákoknak.

Az idei döntőt a járványügyi intézkedések miatt rendhagyó módon online formában rendezik meg. A szóbeli feladatokat prezentációkat és a témakifejtést videóértekezleten adják elő a földrajzosok a négyfős zsűri „jelenlétében”.

A verseny első négy helyezettje adja hagyományosan a magyar válogatottat, amely hazánkat képviseli a iGeo Földrajzi Olimpián.

E tekintetben is új a helyzet: a 2020 nyarára tervezett isztambuli világversenyt csak 2021-ben rendezik majd meg – derül ki a közleményből. Ennek pedig az is a következménye, hogy a HunGeoContest első négy helyezettje közül a két legjobb eredményt elérő diák, aki a következő évben még megfelel az olimpia részvételi szabályzatának (vagyis 2021. június 30-ig nem tölti be 19. életévét és hazai középfokú intézmény tanulója az olimpia évében), helyet nyerhet magának a 2021-es olimpiai keretbe.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő