Tarot-kártyák újragondolva, sci-fi-könyvborítók, egy különleges Rejtő Jenő-installáció, egy felvilágosító kompozíció tinilányoknak a szexualitásról – ilyen furcsa, mégis lenyűgöző alkotásokat készítettek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Karának végzős tervezőgrafikusai.

Egészen egyedi kiállítás nyílott a Király utcában Fesztáv címmel – a Hattyú Ház emeletén a PTE tervezőgrafikus végzős hallgatóinak diplomamunkáiból nyílt tárlat. A helyet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. biztosította a kiállítás számára.

Sok művészeti karos hallgató jött el a megnyitóra

Szentgyörgyi Dávid, a PVH Zrt. vezérigazgatója elmondta, Pécs neve összeforrt a kultúrával, a művészettel, az pedig az egyetemnek is köszönhető, hogy rengeteg fiatal tehetség itt bontja ki szárnyait. A vállalat szeretne teret, lehetőséget biztosítani arra, hogy minden pécsi érdeklődő megtekinthesse az egyetemisták pályamunkáit.

Szentgyörgyi Dávid, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója

Így kaphatott helyet a Király utcai Hattyú Házban – ahol annak idején még Liszt Ferenc adott zongorakoncertet – a hallgatók kiállítása, ami július 7-ig tekinthető meg, hétfő kivételével minden nap, ingyenesen.

Gerendy Jenő, a PTE docense a műveiket kiállító hallgatókkal

Hirdetés