8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsHatalmas hullócsillagot fotóztak Pécsről – és ez még csak a kezdet!

Hatalmas hullócsillagot fotóztak Pécsről – és ez még csak a kezdet!

Most kezdődik a nyár egyik leglátványosabb időszaka: a Perseidák-meteorraj már aktív, esténként csodás fényzáporral ajándékozza meg a kíváncsi csillaglesőket a nyár végéig. Rögtön az elején Pécsről figyeltek meg egy óriási tűzcsóvát!

Az égi jelenségről a Meteo Mecsek számolt be, egyik olvasójuk, Tóth András fotózta a hullócsillagot, mely elmondása szerint hatalmas volt, 6-8 másodpercen keresztül szelte át az északkeleti eget, és zöldes-kékes árnyalatot mutatott.

Íme:

Mint írja a lap, a Perseidák-meteorraj tetőzése augusztus 12. és 13. között várható, bár a megfigyelést megnehezítheti majd a 12-i telihold. De azért érdemes lesz július végén, augusztus elején kémlelni az eget, és ahogy a hagyomány tartja, kívánni, most valóra válhat!


Csillaglesős kisokosunk pedig itt olvasható el, melyben arra adunk tippeket, hogyan kémleljük a nyáresti égboltot a tökéletes élményért.

A PTE Szőlészeti És Borászati Kutatóintézet pedig egy remek programot ajánl augusztus 11-ére: a pécsi közvilágítástól távolabb eső Szentmiklós-hegyen, finom borok és jó társaság kíséretében gyönyörködhetünk a csillaghullásban. További részletek itt találhatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő