Hirdetés

A modern világ emberének mindennapi rutinjához hozzátartozik, hogy csupán pár kattintással, pillanatok alatt választ talál minden kérdésére, az élet gyakorlatilag bármely területén – de azt is tegyük hozzá: nem mindig bízhatunk az internetes találatok hitelességében. Házi kedvenceink jólléte pedig olyan dolog, ami kapcsán semmit nem bízhatunk a véletlenre. Ezért igen örvendetes hír, hogy lehetőség van szakszerű, online állatorvosi tanácsadásra. Dr. Balatonyi Lillát kérdeztük.

A humán gyógyászatban is egyre elterjedtebbek a hasonló rendszerek, amelyek mintáján létrejött a platform, ami az állattartók és az orvosok közt gyors, könnyű információáramlást biztosít, ezzel egyszerűsítve a tanácsadást bizonyos panaszok, kérdések esetén. Néhány napja indította el a pécsi állatorvos és két kollégája a honlapot, melyhez reményeik szerint a jövőben még több szakember fog csatlakozni.

– Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az online konzultáció nem helyettesíti a rendelőben végzett vizsgálatokat, ez inkább egy támogató szolgáltatás, ha például a gazdi nem tudja felmérni, milyen szakterületű állatorvoshoz forduljon, vagy a laboreredmények értelmezése okoz fejtörést a számára. Videóhíváshoz is kérhetnek időpontot az érdeklődők, de e-mailes megbeszélésre is lehetőség van. Véleményünk szerint azok számára is hasznos lesz, akik a késő délutáni-esti órákban szeretnének szakvéleményhez jutni, mikor a legtöbb rendelő már nincs nyitva, esetleg az ügyelet sem elérhető. Sőt, igyekszünk még a hétvégéken is elérhetők lenni.

Fontos ugyanis, hogy az állattartók ne az egyébként néha hasznos, de nem mindig hiteles információt közlő Facebook-csoportokban és weboldalakon tájékozódjanak, hanem inkább szakszerű segítséget kapjanak, akár interneten.

Remélhetőleg további kollégák csatlakoznak majd a kezdeményezéshez a jövőben, akkor még több házi kedvencen segíthetünk ilyenformán – mondta el lapunknak dr. Balatonyi Lilla, az online konzultációban résztvevő pécsi állatorvos, aki egyébként két munkatársával együtt a Fellbach utcai rendelőben személyesen is a gazdák rendelkezésre áll, lapunknak pedig korábban hasznos könyveivel kapcsolatban adott interjút.

Hirdetés