150 ezerért adtak el egy nőt Dombóváron: vádat emeltek az embercsempészek ellen

A Baranya Megyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik közül az egyik a másiktól egy nőt vásárolt azért, hogy külföldön prostituáltként dolgoztassa.

A vádirat szerint az egyik vádlott 2017-től „a vele érzelmi kapcsolatba kerülő” nőket rávette arra – néha erőszakkal vagy fenyegetéssel –, hogy prostituáltként pénzt keressenek neki.

Az egyik sértettel a középiskolában osztálytársak voltak. Szerelmi kapcsolat alakult ki közöttük, majd miután az iskolát elvégezték 2017-ben, a lány a vádlotthoz költözött.

Ezután a férfi közölte barátnőjével, hogy prostitúciós tevékenység végzésével kell gondoskodnia a megélhetésükről. A nő kezdetben tiltakozott ez ellen, a vádlott azonban megfenyegette, megverte őt.

Végül beleegyezett abba, hogy szexuális tevékenységet folytasson külföldön.

Ezt követően a barátnő 2021 júniusáig – többek között Svájcban – prostituáltként dolgozott, az ott keresett pénzt a vádlottnak adta. A nőt többször tiltakozott, de ilyenkor a férfi megverte, aztán nem mert ellenkezni. A négy év alatt a férfi közel 4 millió forint jövedelemre tett szert a nő tevékenységéből.

A vádlott 2018-ban egy közösségi felületen került kapcsolatba egy másik hölggyel, aki szerelmes lett a férfiba. Egy idő után összeköltöztek, majd miután a pénzük elfogyott, a férfi felszólította őt is, hogy külföldre kell mennie prostituáltnak. A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott őt is bántalmazta – olvasható a vádiratban.

A férfi az együttélésük alatt többször próbálta rábírni a nőt a külföldi munkára, azonban ő mindig nemet mondott, kapcsolatuk végül megszakadt.

2021 márciusában a vádlott Dombóváron 150 ezer forintért megvásárolt egy kábítószer hatása alatt álló nőt az ügy másik vádlottjától azért, hogy őt is Olaszországban prostituáltként dolgoztassa.

A sértett nőt a férfi a lakására vitte, ahol fogva tartotta, majd azt mondta neki, hogy csak akkor engedi el, ha az érte adott pénzt kifizeti. Mivel a nő nem volt hajlandó prostituáltként dolgozni és a vételárat sem fizette vissza, végül a férfi a sértettet elengedte.

A vádlottak többek között a szexuális cselekmény végzése érdekében, fenyegetéssel kényszerítve, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettét valósították meg, mely bűncselekmény büntetési tétele 5–15 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

A döbbenetes esetről itt írtunk korábban.