A tűzoltók sem unatkoztak az év utolsó napján…

197 segélyhívás érkezett a központokba, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást – írja az Ország Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. Mutatjuk a legdurvább eseteket, Baranya szerencsére most kimaradt a listából.

48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel. A legtöbbször kigyulladt tuják, kukák és égő tűzijáték-maradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt.

Íme néhány szomorú, vagy épp rémisztő eset:
  • Erdőkertesen egy tűzijáték miatt megriadt kutyus szorult a kerítés és a fal közé, a kiérkező tűzoltók szabadították ki a rémült állatot.
  • Még egy kutyás sztori: két nagytestű eb egy családi ház garázsa és kerítése közötti húsz centiméteres résbe szorult Budapesten. Az egyik magától ki tudott szabadulni, a másikat a tűzoltók mentették ki.
  • Kigyulladt egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakása Miskolcon. Negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet, közülük többen a melegedőbuszban várták, hogy hazatérhessenek. Az érintett lakás lakhatatlanná vált, a három ott élő rokonokhoz került, öt ember szenvedett füstmérgezést. A tüzet egy erkélyre esett tűzijáték okozhatta.
  • Nagybajomban egy tíz, Bonyhádon pedig egy húszméteres tujasor gyulladt ki tűzijátékok miatt.
  • Egy szétbontott autó gyulladt ki egy családi ház udvarán Kecskeméten, a lángok még a közeli ház oldalára is átterjedtek.
  • Győrben két nagyobb méretű fóliasátor gyulladt ki.

A mentők szilveszteréről pedig itt írtunk:

3600 riasztás – így telt a mentők szilvesztere

Hirdetés