Ánc, cváj, dráj, indul a baranyai punk/hardcore nyaralás!

Július 7-én indul a Toxic Weekend, azaz 3 napig „fülembe húzza egy punkzenekar azt, hogy: ánc, cváj, dráj”. Bizony, erre az időre visszakapjuk a Toxic-életérzést, igazi rocklegendák jóvoltából: az imént idézett HétköznaPI CSAlódások mellett a műfajok hazai és külföldi nagyágyúi lépnek fel. 

A 100 százalékig hardcore punk buli keretében 6 nemzetközi és 24 hazai zenekar játszik majd két színpadon, csütörtöktől szombatig.

Mint az a szervezők közleményéből kiderül, a műfajok legendás zenekarai érkeznek a nemzetközi mezőnyből. Fellép a 80-as években kialakuló és virágzó NYHC színtér egyik vezető zenekara, az Agnostic Front. Már 1979 óta megalkuvás nélkül, megállíthatatlanul nyomja a punkot, a július végén már 65-ödik életévét töltő élő legenda Wattie Buchan csapata, a The Exploited, akik a fesztivál szombati napján szántják fel a színpadot. Idén épp 20 éve, hogy Los Angelesben megalakult a Terror, nem először bizonyítanak a hazai deszkákon, akárcsak a Cockney Rejects, akiket nagy eséllyel utoljára láthat a magyar közönség, ugyanis pár hónapja bejelentették közelgő leállásukat. Szintén a veteránok csapatát erősíti az idén 45 éves brit Discharge. Sok durvaság közé egy kis vidámságot hoz a humoros szövegeiről elhíresült brit brigád, a Peter And The Test Tube Babies.

A veretes nemzetközi felhozatal mellett természetesen a hazai szcéna színe-java is képviselteti magát, itt a teljes névsor: A.M.D., Beerzebub, Böiler, Counter Clockwise, Don Gatto, Dirty Dawn, Fegyelmező Részleg, Francesco és a haverok, Hanoi, HétköznaPI CSAlódások, Kozmosz, Liberal Youth, Linx, Lopunk, Macskanadrág, nemecsek, PETOFI, Prosectura, QSS, Social Free Face, Stubborn, Tisztán a cél felé, Vodka For Kids, és a bandabeszavazáson bejutott Shitpump.

A zenei programok mellett természetesen készülnek kiegészítő rendezvényekkel is. Többek között várhatók sportesemények, vetélkedők, útjára indul az első Toxic Weekend focikupa. Külön pikantériája ezeknek az eseményeknek, hogy a hazai és külföldi fellépők tagjait is próbálják bevonni a szervezők.

Programbontás és jegyek a fesztivál közösségi oldalán