Ausztria nyit, de nem fogadják el a keleti vakcinákat

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinával oltottak kaphatják meg az osztrák Zöld Kártyát, amivel lehet majd látogatni az éttermeket, szálláshelyeket, strandokat és más közösségi tereket – írja a 444.

hirdetés
Uránia Mozi

A kártyát háromféle módon lehet megkapni:

  • aki átesett a betegségen, hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással vagy három hónapnál nem régebbi antitest-teszttel bizonyíthatja gyógyultságát,
  • 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-teszt felmutatásával,
  • aki az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett valamelyik oltást kapta, az az első dózis felvétele után 22 nappal kaphatja meg a kártyát, ami 9 hónapig érvényes.

Szombat éjféltől Ausztria-szerte feloldották a koronavírus-járvány megfékezését célzó, november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást. Az iskolák május 17-én, hétfőn visszatérnek az úgynevezett jelenléti oktatáshoz, míg az általános nyitás május 19-én, szerdától lép életbe.

Szigorú feltételek mellett ugyan, de kinyitnak a hónapok óta zárva tartó éttermek külső és belső terei, a hotelek, és látogathatók lesznek a kulturális és sportrendezvények is.

Hirdetés