Az MSZP elnöksége visszavonja Szakács László előválasztási jelölését

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos elnöksége a mai napon, egyhangú határozatával döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről, valamint szintén egyhangú határozattal döntött arról, hogy a Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében induló Szakács László előválasztási jelölését visszavonja – olvasható a párt közleményében a PécsiStop szerint.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint írják, az MSZP országos elnöksége tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikájukat és nem támogatják új szövetségi politikájukat – amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül –, és ezért más politikai közösségben képzelik el a jövőjüket. De egyértelművé teszik – húzza alá a közlemény –, hogy az ilyen döntés „a politikai közösségünk, és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti”.

A közlemény szerint a párt elnöksége újra hitet tett a 2022-es kormány és korszakváltás szükségessége mellett. Azt akarják, hogy – a demokrata választási szövetség tagjaival együtt – szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarországot hozzanak létre.

„Elveinket és céljainkat következetesen képviseljük” – hangsúlyozza a közlemény.

Hirdetés