Baranyában szülnél? Fontos hírünk van…

A mohácsi kórház honlapján jelent meg az a lakossági tájékoztató, mely szerint az intézmény területi ellátási kötelezettségébe tartozó szülészeti eseteket a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika veszi át június 1-től, tehát a mai naptól kezdve.

hirdetés
Uránia Mozi

Mindeközben a pécsi klinikán zajlik a munka, költözésekre, és átszervezésekre is sor kerül a családbarát szülészet és reprodukciós kutatóközpont kialakítása miatt.

Korábban is cikkeztünk róla, hogy átmenetileg bezárt – akkor koronavírus-megbetegedések miatti humánerőforrás-hiányra hivatkoztak – a mohácsi Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, akkor is Pécsre került át az ellátás.

Lapunk érdeklődött a PTE-nél, mi indokolta a mostani döntést, illetve kell-e számítania a korábban Mohácsot preferáló várandósoknak a pécsi osztály esetleges túlterheltségére. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Frissítés 06.02.:

A következő választ kaptuk a PTE kapcsolati igazgatójától, Győrffy Zoltántól:

„A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika az állapotnak megfelelő, legmagasabb szintű szakmai ellátást nyújt valamennyi ideérkező beteg számára.”

Kiemelt képünk illusztráció.