Bayer Zsolt egy „harcostárs” pedofíliájáról, és Szájer régi démonáról is beszélt

A Hír TV Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt és vendégei a Szájer-ügyről is szót ejtettek. Ahogyan azt a 24.hu-is kiszúrta, Bayer – szokása szerint – elég erős mondatokat használt a téma taglalása során.

hirdetés
Uránia Mozi

A kormánybarát műsorvezető például egyértelmű utalást tett arra, hogy előtte nagyon régóta ismert volt Szájer szexuális beállítottsága.

„Ő küzdött, nem tudom, mióta ezzel a rettenetes démonával, de ettől ő még a világban a jót méltányolta, és azt is képviselte”

– mondta Bayer Zsolt Szájerről. Azt, hogy ez az ügy mégis kirobbanhatott, a műsorvezető többek között azzal indokolta, hogy „…nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált. Azt hiszem, hogy ez a tragédiája.”

Hogy ez a spirál mit is jelent, azt egy rengeteg kérdést felvető történettel magyarázta Bayer. E szerint neki sok évvel ezelőtt egy „régi barátja és harcostársa” vallotta be nagyon nehezen azt, hogy meleg. Majd két évvel később, ugyanez a „harcostárs” már nevetve mesélte neki, hogy

„…azért szeret thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak.”

A műsorból nem derült ki, hogy egy ma is aktív politikusról beszélt-e Bayer a pedofíliát emlegetve, de a „harcostárs” kifejezés sokat sejtetően hangzik.

FRISSÍTVE: A 24. hu péntek délután írt arról, hogy Bayer a Facebook-oldalán visszatért az ügyre, és azt írta: nem fideszes politikusról, hanem egy régi barátról beszélt, akit időközben a Pesti Srácok a Magyar Hang jelenlegi, a Magyar Nemzet egykori újságírójaként azonosított.

A Jobbik, valamint Szél Bernadettel együtt a Momentum is a hatóságokhoz fordul Bayer Zsolt csütörtök esti szavai miatt. Az ellenzéki pártok továbbá kezdeményezték a szexuális bűncselekmény gyanújának kivizsgálását, valamint a kormánytól követelnek válaszokat az ügy kapcsán.

FRISSÍTVE: György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője reagált Bayer és a Pesti Srácok vádjaira, azt írja, „fellobbant a vágy” a kormányzati holdudvarban arra, hogy revansot vegyenek Szájer József ügye miatt – írja a 24.hu.

“Vajúdtak néhány napig a hegyek, és törvénysértést szültek: Bayer Zsolt a Hír Tv nevét viselő csatornán leereszkedve régi harcostársáról – néven nem nevezve őt – pedofil bűnelkövetőként beszélt. Majd erre rácsavarodva a Pesti Srácok nevű propagandatermék széles körben felismerhetővé tette azt a személyt, kollégánkat, akit aljas módon bűncselekmény elkövetésével vádolt meg. (Fotót is loptak hozzá, ezt már megszoktuk, a lopás ennek a szennylapnak a legfőbb gyakorlata.) A Magyar Hangot néven is nevezték, nem titkolva, hogy a független szerkesztőséget, ezt a közösséget tekintik egyik fő ellenségüknek. Tíz év alatt volt időnk megismerni Orbán módszereit, csak a határok tolódtak egyre kijjebb” – írja.

György szerint kollégájuk már telefonon egyértelművé tette a Pesti Srácoknak, hogy nem követett el törvénysértést, és soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban. Ezen túlmenően szerinte a magánélete senkire sem tartozik.

“Bayer Zsolt, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa hibázott. Szájer József botrányát úgy facsarta ki, hogy ő került bajba. Azt állította, hogy bűncselekmény jutott tudomására, ám nem tett semmit, nem értesítette a hatóságokat, így ha a történet igaz lenne, ő maga válna bűnössé, morális értelemben mindenképp. A képmutató, velejéig romlott Fidesz mocskos hadjáratba kezdett egyetlen célja érdekében, hogy megőrizze hatalmát. Most egy ember aljas megtámadásával a Magyar Hang és a kritikus magyar sajtó ellen is újabb, megtervezett akció indult. Mi nem akarjuk, hogy a közbeszéd színvonala az ő szintjükre zuhanjon, hogy a ránk szakadó társadalmi problémák helyett rágalmazásokkal legyen tele minden. Ebben a játszmában semmi sem drága nekik, az ember a legkevésbé. De ez nem a mi világunk. Mi nem ilyen országban akarunk élni. És ezzel egyre többen vannak így” – teszi hozzá.

A főszerkesztő azzal zárja a cikket, hogy megteszik a jogi lépéseket.