Bezár Pécs egyetlen lakáskocsmája, a Szoba

Szomorú hírt kaptak a pécsiek a napokban, májusban ugyanis bezár a Szoba. A 2010-ben megnyitott, Pécs első és egyetlen lakáskocsmája végleg bezárja kapuit a Boltív közben.

hirdetés

A lakáskocsma hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a hírt:

„Eljött az ideje, hogy elengedjünk valamit. Közel 8 év után, május 26-án bezárjuk a Szobát. A mostanival együtt még összesen 17 hétvégére nyit ki a Szoba. Addig is lesznek programok, régiek és újak, hogy megszépítsük öreg napjait és méltóképp köszönjünk el tőle. Mi pedig köszönettel tartozunk mindenkinek, akik ott dolgoztak, programot hoztak vagy csak jártak hozzánk és köszi a Szobának, hogy mindehhez olyan atmoszférát teremtett, amilyet csak ő tud”.

Sándor Ildikóval és Hegyi Majával, a Szoba ötletgazdáival mi is interjúztunk annak idején, a cikket itt érheti el. A pécsi lányok egyébként jelenleg a Streat hamburgerezőt viszik a Király utcában.

Megkérdeztük őket is döntésükről, ezt a választ kaptuk:

“A lakás jellege miatt – ami pont a lényege – már többször kellett megvédenünk magunkat. Sajnos ez egy örök harc volt néhány tűzszünettel, soha nem békeszerződéssel, aminek úgy döntöttünk, hogy többször már nem futunk neki. Úgy érezzük lejárt a Szoba ideje, ezért már egy ideje el is engedtük a kezét. A lakás sorsáról még nem döntöttünk.”

hirdetés

Hirdetés