„Elkaszinózta” a falu pénzét a polgármester, letartóztatták

A Pécsi Járásbíróság 2021. január 21-én elrendelte egy baranyai kisfalu polgármesterének letartóztatását egy hónapra jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 2020. október 24-e és november 30-a között polgármesterként a vezetése alatt álló település önkormányzatának 7,3 millió forint, és a faluban működő, általa képviselt szociális szövetkezetnek 6,9 millió forint kárt okozott úgy, hogy az összeget részletekben, a település, illetve a szociális szövetkezet bankszámláiról a saját számlájára, majd a pénz egy részét onnan tovább élettársa számlájára utalta át. A polgármester az átutalt összegekkel sajátjaként rendelkezett.

A pénz egy részét javarészt szerencsejátékra, a többit saját szükségleteire használta fel.

A gyanúsított többször állt már bíróság előtt, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt – áll a vádiratban.

A jelenleg terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható szabadságvesztés mértéke kettőtől nyolc évig terjedhet. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása estén megszökne, elrejtőzne, tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot semmisítene meg, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata végleges.

A megdöbbentő esetről itt írtunk részletesebben.

Hirdetés