Elúszott a falu pénze: 15 milliót nyúlt le párjával a képviselő

Egy férfit és egy nőt gyanúsít a rendőrség, hogy Siklósnagyfalu pénzéből sikkasztottak…

hirdetés
Uránia Mozi

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói január 19-én a kora reggeli órákban fogták el azt a férfit és társát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2020 utolsó negyedévében önkormányzati pénzeket sikkasztottak el – írja a Police.

A rendőrök megállapították, hogy a 49 éves siklósnagyfalui férfi az önkormányzat képviselő-testületének tagjaként a párjával – egy 32 éves helyi nővel, aki szintén az önkormányzatnál dolgozik – az elsődleges adatok alapján közel 15 millió forinttal károsította meg a helyi önkormányzatot, illetve annak egy szövetkezetét.

A pár a pénzzel sajátjaként rendelkezett, mindent elköltöttek.

A nyomozók a lakásukon, valamint az önkormányzat épületében is kutatást tartottak, amely során zömében iratokat, továbbá vagyonbiztosítás keretében járműveket, ékszereket és ingatlanokat foglaltak le.

Azt is vizsgálják, hogy esetleg régebb óta dézsmálták-e a falu pénzét, mert úgy a kárérték a jelenleginek akár a sokszorosa is lehet.

A rendőrök a férfit és a nőt előállították a rendőr-főkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindketten beismerték tettüket. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Ellenük sikkasztás elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.