Elvileg nem oltanak a hétvégén AstraZenecával, de Pécsett mégis…

Fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Pénteken jelentették be az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy ugyan folytatódik a tömeges oltás, azonban a brit AstraZeneca vakcinát egy későbbi időpontban adják majd be azoknak, akik számára ezt a szérumot jelölték ki. Mivel azonban rengeteg embernek küldtek meghívót sms-ben, bőven akadt, aki így is elment a kijelölt helyre. 

hirdetés
Uránia Mozi

Több pécsi olvasónk is arról tájékoztatott, hogy ők bizony elmentek az eredetileg számukra kijelölt időpontra, ahol be is adták nekik a nevezett szerrel töltött injekciót.

Egyikük azt írta: „Olvastam egy országos lapban, hogy többen csak úgy odamentek az időpontra és beoltották őket. Szóval én is bementem a pécsi kórházba, meg is kaptam az oltást.”

Ezt támasztja alá a HVG cikke is, mely szerint a lap is értesült arról, hogy sokan a pénteki bejelentés ellenére elmentek az eredetileg sms-ben megadott oltópontra, ahol meg is kapták az AstraZeneca vakcináját.

A lap kérdésére az operatív törzs lényegében meg is erősítette, hogy aki időre odamegy az oltópontra, azt tényleg nem küldik el, és számíthat arra, hogy beoltják.

Válaszában a koronavírus sajtóközpont azt írta:

„Az oltóanyag az oltópontokon van, aki megjelent és jogosult az oltásra, az meg is kapta.”

Érdekes, hogy Gulyás Gergely ma reggeli rádiónyilatkozatában mégis azt mondta: „Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezt is megkapják az emberek.”

Kiemelt képünk illusztráció.