Erős volt a hétvége: képek a katasztrófavédelemtől

A legsúlyosabb esetekről számolunk be a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képes káreseti összefoglalója alapján.

December 8-án, péntek délelőtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres faház Drávaszabolcson, a Határ úton. A helyszínre elsőként a siklósi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral megkezdték a lángok oltását, végül a pécsi és villányi hivatásos egységekkel kiegészülve fékezték meg a tüzet. Az épületből két gázpalackot hoztak ki, amelyeket visszahűtöttek.

A tűz vélhetően elektromos hiba miatt keletkezett, de szerencsére senki nem sérült meg.

Megcsúszott az úton, majd az árokban, oldalára dőlve állt meg egy személyautó az 5606-os számú úton, Mohácsnál, szombat hajnalban. Az autóban csak a sofőr utazott, önerejéből hagyta el a járművét. A mohácsi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett végezték a műszaki mentést.

Aznap délután sorházi lakásban keletkezett tűz Vásárosdombón, a Margitmajor utcában. Az egyedül élő tulajdonos hazaérkezésekor vette észre a tüzet. A sásdi, dombóvári és komlói hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik eloltották a lángokat, valamint két gázpalackot hoztak ki az épületből. A tűz a sorház többi lakására nem terjedt át.

Hirdetés