Felhő vagy te, olyan felhőbb, mint a felhő

A jövő héten nem várható komoly lehűlés, de többnyire borús lesz az idő. Többször lehet tartós köd, ködszitálás, olykor eső is  – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Az időjárás komolyan vette a pécsi 30Y egyik sorát, amely a Nap elborításáról szól. 


Hétfőn az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, a Dunántúl délnyugati területein lehet ködfoltokra számítani. Számottevő csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet jellemzően 4-7 fok között alakul, de a felhőzet felszakadozása esetén 10 fok közelébe melegedhet fel a levegő.

Ez lesz akkor most?

Kedden és szerdán túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol szitálással. A  minimumhőmérséklet mindkét nap 0 és plusz 5 fok között valószínű. Kedden a nappali maximumok várhatóan 4-9, szerdán 3-8 fok között alakulnak.

Csütörtök reggel egyre többfelé kisüt a nap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 4-9 fok között alakul.

Pénteken az ország nagyobb részén borult, párás idő lesz, nagyobb eséllyel a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet.  A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap néhol kevésbé, másutt erősebben felhős lesz az ég, több helyen párás, ködös lehet az idő. Szombaton még néhol szitálás, kisebb eső is kialakulhat, vasárnap már nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Szombaton plusz 3-9, vasárnap 2-8 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.