Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt szerdán Pécsett.

Megvan a Jobbik polgármester jelöltje 

Gyimesi Gábor, a párt pécsi önkormányzati képviselője, középiskolai tanár lesz a Jobbik polgármesterjelöltje Pécsen. A politikus szerint Pécsen több területen is előrelépésre van szükség. Elsősorban a munkahelyteremtésre, a jobb közbiztonság megteremtésére és az elszámoltathatóság javítását célzó intézkedések bevezetésére helyezné a hangsúlyt.

Van, aki könnyen válthat

Megbízható szakmunkásként, vagy egy szoftverfejlesztő diplomával a kezünkben jóval könnyebben ugrálhatunk a munkahelyek között, ezeken a területeken ugyanis keresik a jó munkaerőt. Városon belül is  szinte állandóan vannak állásajánlatok a számukra. A humán területeken végzetteknek már nehezebb a helyzetük, ha ők váltanának, akkor tanácsos a helyi munkaügyi központ segítségét kérni. Hogy pontosan miben? Olvassa el ITT!

Le a kártevőkkel! 

Akár panelben, akár kertes házban élünk van néhány kellemetlen élősködő, ami megkeserítheti az életünket. Összeszedtük, hogyan védekezzünk ellenük!

Perbeszéd helyett párbeszéd

Nálunk eddig csak elvétve alkalmazták a bíróságokon az úgynevezett mediációt, ám idén már más a helyzet a házasság felbontása és a szülői felügyelet gyakorlása körében. A bíró kötelezheti a feleket arra, hogy vitájuk rendezésére a közvetítői eljárást vegyék igénybe a bírósági pereskedés helyett. Ettől a peres eljárások csökkenését várják. Bővebben IDE kattintva olvashat a témáról.

Ez lesz a trendi ősszel

Bár szerencsére még nincs vége a nyárnak, azért mi kíváncsiak voltunk a következő szezon darabjaira. Röviden csak annyit, hogy a szőrme, a flitter és a hatalmas kabátok jövőre sem mennek ki a divatból. Ami pedig a mintákat illeti: egyre több gyermeteg figura tűnik majd fel a ruhákon.

A hőség ellenszerei

A fullasztó melegre való tekintettel ajánlottunk néhány frissítő receptet. Íme a frappé, a mascarponés fagylalt és a házi jégkása receptje.

Hirdetés