Hatvan programra várják az érdeklődőket a Pécsi Tavaszi Fesztiválon

Tizenöt helyszínen több mint hatvan programra várják az érdeklődőket a Pécsi Tavaszi Fesztiválon, amelyre március 17. és 31. között kerül sor a baranyai megyeszékhelyen.

A szervező Pécsi Kulturális Központ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a húszmillió forint költségvetésű rendezvénysorozaton több mint négyszáz fellépő mutatkozik be. A hazai és határon túli magyar előadók mellett tíz országból várnak művészeket, akik a családok számára is kínálnak tartalmas kikapcsolódást.

“A tizenötödik pécsi tavaszi összművészeti fesztivál műfaji sokszínűségével a kortárs és a klasszikus kultúra ünnepévé varázsolhatja a kitűnő akusztikájú Kodály Központot, a belvárosi Dominikánus Házat, és egyebek mellett új rendezvényhelyszínként az egyedülálló Zsolnay Kulturális Negyedet” – olvasható a központ tájékoztató anyagában.

Hozzátették, hogy a közönséget kedvező bérletkonstrukciókkal várják és nyereményjátékot is hirdetnek, amelynek résztvevői az összes rendezvényre szóló ingyenes belépőre pályázhatnak.

A programok közül kiemelkedik a Nemzetközi Jazz Hétvége, amelynek keretében március 22. és 24. között a Szőke Szabolcs Quartett és az olasz David Boato ad közös közös koncertet, fellép mások mellett Babos Gyula, László Attila és a Tátrai Tibor Gitár Trió, a Fábián Juli-Sárik Péter Duó, az amerikai Loop Doctors, a szerb Vasil Hadzimanov, továbbá lesz jam session is pécsi zenészek közreműködésével.

A Pécsi Tavaszi Fesztiválon lemezbemutató koncertet tart március 28-án a világhírű amerikai szaxofonos, Kenny Garrett vezette quartett.

A dél-koreai napokon a közönség március 26. és 31. között a dél-koreai film, zene és gasztronómia egzotikus világával ismerkedhet.
A komolyzenei programok sorában hallható Vajda János Pannonii Carmen című művének hangversenytermi bemutatója, valamint a zenetörténet népszerű darabja, Carl Orff remekműve, a Carmina Burana. Utóbbi a szerző áthangszerelt, ritkán előadott változatában kerül műsorra, amikor a zenekart két zongora és öt ütőhangszeres helyettesíti.

A pécsi folknapokon március 29. és 31. között a Bíró Eszter Quintet, a Cimbali Band, a Calcutta Trió, a Buda Folk Band, a Folk Error, az Orkestar Picikato Kocani Strumica, a Szélkiáltó együttes ad koncertet, utóbbi előadásával elsősorban a gyermekeknek szeretne kedveskedni.

A programokkal kapcsolatos részletes információk a www.pecsitavaszifesztival.hu internetes oldalon olvashatók.

Hirdetés