Hétfőtől, éjszakánként ingyenesek lesznek a zárt parkolók

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor, a parolást könnyítő intézkedésekről – adta hírül az MTI a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan közlése nyomán.

hirdetés
Uránia Mozi

A november 23-án, azaz hétfőn hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Havasi Bertalan arról is tájékoztatott, hogy a miniszterelnök kezdeményezése alapján született egy másik kormányhatározat is, eszerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között. A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot – közölte a sajtófőnök.

Ezt azt jelenti, hogy Pécsett többek között az

Árkád parkoló, a Kossuth téri és Búza téri mélygarázs, valamint az összes belvárosi, fizetős magánparkoló

is „megnyitja kapuit” éjszakánként mindenki előtt.