Igazi összefogás: itt maradt egy gólya, együtt gondoskodnak róla a baranyai kis falu lakói

A baranyai Szabadszentkirályon maradt egy gólya télre, az ott élők most összefogtak a madárért: együtt etetik, hogy átvészelje a hideg időszakot.

hirdetés

Értesüléseink szerint sokakat megérintett a kis faluban a gólya története, a madárvédő szakemberek javaslatára a szabadszentkirályiak együtt segítik a csodálatos madarat, hogy túlélje a telet, mikor itthon, a természetben kevesebb táplálékot talál.

Ő a szabadszentkirályi gólya

Többen a kertjükben, telkük végére helyezték ki az eleséget neki: csirkebelsőséggel, haldarabokkal etetik a gólyát. A szakemberek azt tanácsolták az ott élő madárbarátoknak, hogy olyan helyre tegyék ki az élelmet, ahol biztonságosan le tud érte szállni, és lehetőleg mindig hasonló időpontban kapja meg, mert akkor megszokja és mindig számít rá.

Nem mellesleg így megfigyelhetik őt és időben észrevehetik azt is, ha állapota romlik, valami baj van vele.

Mint megtudtuk, a madár nem sérült, nem beteg, csak arra van szüksége, hogy élelemhez jusson, mivel egyébként a gólyák nem a hideg miatt vonulnak melegebb éghajlatra, hanem azért, mert ott olyankor több az ennivaló.

A mínusz 20 fokot is kibírják!

Reméljük, szépen, épségben átvészeli ezt az időszakot a baranyai gólya, és később is hírt adhatunk arról, hogy minden a legnagyobb rendben van vele.