Milliók rajonganak világszerte a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” élő szereplők történetét bemutató sorozatért, az első mozi 1977-es debütálása óta töretlen a filmek, képregények, videójátékok, a franchisehoz tartozó tárgyak sikere. Sőt, a kultusz csak fokozódni látszik. Pécsett pedig most olyan esemény szerveződik, amely vélhetően minden Star Wars-imádót a Zsolnay-negyedbe fog vonzani szeptember 9-én.  

hirdetés
Uránia Mozi

Első alkalommal rendez Star Wars-napot a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Pécsett, együttműködésben az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségével és a DK Kohóval. Ilyen tematikájú esemény még nem volt a Dunántúlon – írják a szervezők. Különlegesség, hogy a franchise baranyai rajongói már többször részt vettek különféle programokon, de ez az első példa arra, hogy egyszerre, külföldi vendégekkel kiegészülve mutatkoznak be nálunk.

hirdetés
Uránia Mozi

Természetesen aznap délelőtt 10 órától egészen este 7-ig minden a Start Wars-sorozatról fog szólni, lesz sok-sok beöltözött szereplő, színpadi programok, filmvetítés, mindemellett jótékonykodásra is lehetőséget kapnak a résztvevők:

licitálhatnak egy egyedi gyártású birodalmi rohamosztagos sisakra,

a bevétellel pedig egy helyi segítő alapítvány munkáját támogatják.

A teljes programot ide kattintva nézhetjük meg.

Az Erő legyen a pécsiekkel!

Hirdetés