26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldLángolt a lótrágya Csonkamindszenten – így telt a katasztrófavédők hétvégéje

Lángolt a lótrágya Csonkamindszenten – így telt a katasztrófavédők hétvégéje

Az elmúlt hétvégén három tűzesethez és tizenkét műszaki mentéshez riasztották a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit. A legsúlyosabb vasárnapi esetekről képek kíséretében számolunk be. 

Kétszintes társasház földszinti lakásában keletkezett tűz augusztus 13-án, vasárnap kora délután Pécsett, a Benczúr Gyula utcában. A lángok a hálószobában csaptak fel, az ott lévő bútorok szinte teljesen megsemmisültek. Az utcában élők megpróbálták eloltani a tüzet, sajnos sikertelenül. Az oltást a kiérkező rendőrök, majd a tűzoltók vették át, a pécsi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

A tűz vélhetően elektromos zárlat miatt keletkezett.

A szomszédos ingatlanokra nem terjedt át, azonban a ház lakhatatlanná vált.

Szerencsére legalább senki nem sérült meg…

Négyszáz négyzetméteren égett a lótrágya szintén délután egy csonkamindszenti szántóföldön. A tűz bár veszélyeztette a közeli erdőt, szerencsére nem terjedt oda át. A helyszínen lévő munkások erőgépekkel segítették az oltást, a lángokat a szigetvári hivatásos és szentlőrinci önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Oldalára borult egy kisteherautó Túrony külterületén ugyancsak vasárnap délután. A sofőr egyedül utazott, nem sérült meg a balesetben. A teherautó félpályás útzárat okozott, a műszaki mentést a siklósi hivatásos tűzoltók végezték el.

Két kocsi ütközött össze nem sokkal később Pécsett, a 66-os úton. A két autóban összesen négyen utaztak, közülük hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A helyszínen egy sávon haladhatott a forgalom.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő