Ismét megmozdult a föld Horvátországban

Vasárnap késő este újabb földrengést észleltek Horvátország középső részén, ezúttal viszont Magyarországon nem érezték – írja a Szabad Magyar Szó.

hirdetés
Uránia Mozi

A földrengés a Richter-skála szerint 3,3-as erősségű volt, horvát portálok beszámolói szerint a talaj mozgását Petrinjában, Glinában és Sziszeken is érezték – olvasható a cikkben.

Magyarországról nem érkezett bejelentés, de az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is megerősítette a hírt. Mint írták:

A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint január 17-én, helyi idő szerint este 21 óra 36 perckor mintegy hét kilométeres mélységben 3,6-os magnitúdójú földrengés keletkezett Horvátországban, Petrinja község közelében. A földrengést a lakosság Magyarországon nem érezte, a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés.

Először december 28-án és 29-én rengett meg a föld Horvátországban, melyet Pécsen is érezni lehetett, nagy riadalmat okozott, komoly károk keletkeztek. Mint akkor megírtuk, utórengésekre még egy darabig számítanunk kell.