Jön az újabb taxisblokád?

Budapest, 2016. január 18. Az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen rendezett taxisdemonstráció résztvevõi állnak autóikkal a belvárosi Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út keresztezõdésénél 2016. január 18-án. A taxisok kora reggel óta tartanak be nem jelentett demonstrációt a helyszínen, ahol mintegy száz gépkocsi sorakozott fel, egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat, jelentõs torlódást okozva. A helyszínt a rendõrség biztosítja. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Lezárták az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc tértől a Szent István-bazilikáig és az Andrássy út elejét hétfő délután, sok taxi keresztbe állt az úttesten – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

hirdetés

A szervezők nevében Gelencsér Zsolt azzal indokolta az akciót, hogy küldöttségeik kérésével “nem foglalkoztak érdemben” a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, valamint az Uber irodájánál sem. A taxisok információt próbáltak kérni követelésük teljesítésének időpontjáról.

Gelencsér Zsolt azt mondta: Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta küldöttségüknek, “lelkiekben velük van, egyebet nem tehet”.

A taxisok azután döntöttek a lezárásról, hogy problémájukra nem született megoldás a képviselőik és Tarlós István főpolgármester közötti megbeszélésen sem, ezért az Uber ellen meghirdetett demonstrációjuk folytatása mellett döntöttek.

A szervezők azt közölték, hogy 140 taxis vesz részt a hétfő reggel óta tartó demonstráción.

Az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatás a világ 68 országában, több mint 310 városban volt elérhető idén januárban, és – a hozzá hasonló vállalkozásokkal együtt – nagy konkurenciát jelent a hagyományos taxiszolgáltatásnak szerte a világban.

  • Benjámin Kurilla

    Mint kiderült, e lépéssel csak még több ember figyelmét hívták fel az Überre. Persze ha én taxis lennék… én is tiltakoznék. Mindazonáltal szívesen össze hasonlítanám a jelenlegi taxi tarifákat a 2010-essel, illetve az azóta bekövetkezett inflációt és benzinár változást.