Nincs megállás a határon

Udvar, 2015. szeptember 18. Katonák a magyar-horvát határ közelében, az udvari határátkelõhöz vezetõ úton 2015. szeptember 18-án. MTI Fotó: Lendvai Péter

A horvátok hozzák a határra a bevándorlókat, és immár folyamatosan érkeznek Baranyába. Folyamatosan frissülő hírfolyam!


Frissítve (20:06): Barcson készülnek az újabb migránsok érkezésére

Barcson készülnek az újabb migránsok érkezésére, egy újabb csoport hétfőn az esti órákban várható – értesült az MTI.

A Dráva-parti somogyi városban hétfőn egész nap várták az újabb migránsok érkezését, miután vasárnap úgy értesültek, hogy négyóránként újabb és újabb buszok hozzák majd az illegális bevándorlókat a horvát-magyar határra, kora estig a határátkelőhöz azonban egy busz sem érkezett. Az M1 aktuális csatorna beszámolója szerint vasárnap éjjel két csoport érkezett – összesen több mint ezren -, akiket a rendőrök elkísértek a vasútállomásra, ahonnan vonattal elvitték őket a nyugati határ mellett felállított gyűjtőpontokra.


 

Frissitve (12:41):

Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy a bevándorlók már ránk törik az ajtót, több százezer, millió bevándorló ostromolja a határokat és milliók készülnek az útra.

– Irakban 8 millióan humanitárius segélyből élnek, Szíriában 12 millió, itt már 7,6 millió menekült van, 4 millióan pedig már külföldön, Afganisztán esetében 950 ezren élnek Iránban, Pakisztánban pedig másfél millióan vannak, Líbia, Mali, Eritrea, Szomália pedig mind háborús övezet.

Kiemelte, az arab tavasz káoszt hozott, a képviseleti demokrácia működésképtelen, mert ott nincs erre irányuló akarat, miközben az EU is gyenge. Az embercsempészek hatósági segédlettel építették ki az útvonalakat, miközben Európa még meghívókat is küldött.

– Magyarország ezer éve a nagy európai család tagja, és az természetes, hogy megvédjük a családunkat. A tömegmédiának, internetnek köszönhetően nyilvánvalóvá vált, hogy Európa gazdag, de gyenge, ezért is ésszerű, hogy ide indulnak el – tette hozzá.

A világ hátat fordított ezeknek az államoknak, de világosan látszik, hogy Európa nem képes eltartani az összes gazdasági bevándorlót, nem lehet mindenkinek munkát adni, de az sem biztos, hogy mindannyian dolgozni akarnak – említette meg.

Elgondolkodtató, hogy Ausztriával, Németországgal sincsenek megelégedve,  és Európa arra sem képes, bevándorlók százezreit rávegye egy egyszerű regisztrációra.

– Lerohannak bennünket, nem tudjuk őket befogadni, veszélyben van Európa és Magyarország – mondta. Meg kell védenünk a határainkat,  nem jókedvünkből építjük a műszaki határzárat, módosítottuk a törvényt, hogy megállítsuk a népvándorlást – tette hozzá.

Orbán szerint egyik napról a másikra nem múlik  a probléma. “Hosszú küzdelem előtt állunk, és mindent megteszünk a hazánk védelme érdekében. Egységes európai terv nélkül a problémát nem tudjuk kezelni, a gócpontnál kell cselekedni, segíteni kell a több millió háborús menekültet letelepítő országoknak”.

A kvótarendszer csak szétteríti a problémát, nem kezeli azt – szögezte le.


 

Frissítve (12:20): Beremendnél már épül a határzár második eleme, a második védvonal, amely három méter magas lesz.


 

Frissítve (09:50): Negyvenöt újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt a hétvégén – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Az eddig megszületett ítéletekben a bíróság valamennyi alkalommal az ügyészi indítvánnyal megegyező döntést hozott, a vádlottak egy vagy két évre történő kiutasításáról rendelkezve.


Frissítve (08:03):Hajnalban újabb csoport migráns érkezett a barcsi Dráva-hídon át Magyarországra – számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója. A migránsokat az éjszaka folyamán négyóránként szállították Horvátországból a határra buszokkal, összesen 800-1000 ember érkezett. A rendőrök a barcsi vasútállomásra kísérik, majd vonatra szállítják őket. Az M1 tudósítója úgy tudja, hogy a 15 kocsiból álló szerelvény nyolc órakor indul Hegyeshalomra.

KORÁBBAN ÍRT HÍRFOLYAMÉRT KLIKK!

 

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem nagyon értem ezt az egészet. Miért megyünk most már mi a horvátokhoz a menekültekért ha közben meg azt szeretnénk, hogy ne jöjjenek? És miért szállítgatjuk őket tízezrével, amikor arról volt szó, hogy az illegális határátlépés bűncselekmény lesz?!

  2. Az egyébként egymást utáló délszlávok a magyarok ellen képesek összefogni, amíg erősek voltunk addig kellett volna leszámolni a szláv kisebbségeinkkel!

Comments are closed.