Kegyetlen bosszú: verte, zaklatta volt élettársát, majd megölte kutyusait

A Pécsi Járásbíróság augusztus 4-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra személyi szabadság megsértésének bűntette, rongálás vétsége, testi sértés vétsége, több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntette és volt élettárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított és a sértett korábban élettársi kapcsolatban éltek, azonban a férfi agresszívvé vált, így a nő áprilisában közölte vele, hogy kapcsolatukat megszakítja. A gyanúsított július 13-án megjelent a sértett lakásán azzal a céllal, hogy visszafogadja őt a nő, de nem járt sikerrel. A férfi ekkor megfenyegette, hogy megöli, a házban vele lakó kutyákkal együtt.

Július 14-én a gyanúsított ismét megjelent volt élettársa házánál, ahol kiabálva hívta ki őt, de a nő ennek nem tett eleget. A gyanúsított ekkor a villanyóraszekrényben található hosszabbítót és hűtőkábelt elvágta. A ház teraszán lévő fagyasztóláda kábelét is elvágta, majd szétszórta az udvaron a fagyasztott húsokat. A nő tárgyait is szétdobálta.

Az okozott kár 100 ezer forint.

Július 14-én 6 óra körüli időben ismét megjelent, a nyitott konyhaajtón jutott be a házba, azt bezárta, hogy a nő ne tudjon kijutni, majd megfenyegette őt azzal, hogy a kutyáit már megölte, most ő jön.

Ezután a sértett 150 ezres mobiltelefonját összetörte, majd elkezdte rugdosni volt párját, rátérdelt és a fejét is ütötte. A nő védekezésképpen megkarmolta. A férfi ezután távozott, de azt mondta a nőnek, hogy menjen ki a pécsváradi piacra, ott visszakapja a kutyáit.

Mielőtt a gyanúsított végleg távozott, a sértett unokájának kocsija bal oldali hátsó kerekének gumijából kihúzta a szelepet, ami így le is engedett. A nő könnyű sérüléseket szenvedett – áll a vádiratban.

Július 13-án és 14-én aztán a sértett két yorkshire terrierjét bántalmazta, a kutyusok sajnos el is pusztultak, de itt még mindig nem állt le a férfi: a nő kazánházából négy kéthetes yorkshire terrier kiskutya „tűnt el”…

Az okozott kár összesen 780 ezer forint.

A gyanúsított ezután július 17. és 19. között telefonon hívogatta, valamint messenger-üzenetekben háborgatta a nőt.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, korábban hasonló bűncselekmények elkövetése miatt is volt büntetve. A jelen eljárásban terhére rótt cselekményeket ellene folyamatban lévő más büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban résztvevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás sikerét, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, így a végzés nem végleges – zárul a vádirat.