Lángoló kerékkel menekült

Elfogtak egy férfit, aki autójával megpróbált elmenekülni az igazoltató rendőrök elől kedd hajnalban Tatabányán. Közben kidöntött egy közlekedési lámpát tartó oszlopot, majd kigyulladt kerekekkel hajtott tovább – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A közlemény szerint a járőrök ellenőrizni akarták a járművet, a férfi azonban őket látva személygépkocsijával gyorsított és Vértesszőlős irányába hajtott.

Menekülés közben számos közlekedési szabályt megszegett, s nekiütközött egy forgalomirányító berendezésnek. Ezután autójával felhajtott a kerékpárútra, majd visszatért az úttestre, de a kocsi jobb oldali kerekei ekkor már lángoltak. A férfi végül egy buszöbölben állt meg, az égő autóból a járőrök húzták ki.

A 25 éves Cz. Miklóst előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, az alkoholszonda és kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – járművezetés ittas vagy bódult állapotban és kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

hirdetés

Hirdetés