Leonardo-kiállítás: szabad a pálya

Ma nyílik a pécsi Janus Pannonius Múzeumban az a tárlat, amely Leonardo da Vinci majdnem hatvan mérethű találmányát mutatja be a közönségnek. 

A délutántól látogatható tárlat a szervezők szerint nemcsak Magyarország, de egész Európa minden eddiginél nagyobb és teljesebb Leonardo-tárlata, amelyen csaknem 60 méret- és korhű találmányt, eredeti rajzokat és kéziratokat láthat a közönség.

Az interaktív kiállítás majdnem 1500 négyzetméteren, két helyszínen, Martyn Ferenc Múzeumban és a Modern Magyar Képtárban várja látogatóit szeptember 30-ig.

Jönnek a reneszánsz muzsikusok is
Jönnek a reneszánsz muzsikusok is

Az év országos szinten is egyik legtekintélyesebb kiállítása egész Európa minden eddiginél nagyobb és teljesebb Leonardo-tárlata. A nagyszerű elme közel 60 méret- és korhű találmányát, eredeti rajzait és kéziratait bemutató, 21. századi technológiát felvonultató interaktív kiállítás közel 1500 négyzetméteren, két helyszínen várja majd látogatóit.

A gigantikus szobortól dél után húsz perccel indul reneszánsz felvonulás a hivatalos megnyitó helyszínére, az Eszperantó Parkba, majd délután egykor adják ki az első belépőjegyet.

A Leonardo-kiállításra annak minőségének megfelelő áron lehet bejutni, de a pécsiek komoly kedvezményt kapnak, így a Tüke-kártyával rendelkezők 3000 forint helyett 2000 forintért megtekinthetik a kiállítás anyagát.

A diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 forintba, a családoknak (2 szülő, 2 gyerek) 6000 forintba, Tüke-kártyával 4000 forintba kerül majd a jegy.

Többek között a hat éven aluli gyermekek, a fogyatékkal élők, kísérőik, a közoktatásban dolgozó pedagógusok és a 70. év felettiek ingyen léphetnek be Leonardo világába.

A jegyek már most is megválthatóak elővételben a www.leonardopecs.hu internetes honlapon, ahol temérdek plusz információt lehet találni.