Ha tovább éheznek a kutyák, az 1-2 héten belül a pusztulásukat okozhatta volna – írja a police.hu.

Állatkínzás miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság egy 69 éves komlói férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi tavaly nyáron Mindszentgodisáról Komlóra költözött, azonban a kutyáit nem vitte magával. A korábbi lakhelyén hagyott ebek etetésével egyik helyi ismerősét bízta meg, akinek azt ígérte, hogy az élelmet biztosítja az állatok számára. Azonban ez nem így történt, a kutyák nem kaptak elég élelmet, emellett az ingatlan udvarán nem volt kialakítva számukra olyan hely, amely megóvta volna őket az időjárás viszontagságaitól.

A rendőrségre 2021. decemberében tettek bejelentést arról, hogy egy mindszentgodisai háznál két alultáplált eb van, a rendőrök ekkor indítottak büntetőeljárást a gazdájuk ellen, a kutyák pedig állatotthonba kerültek.

Az eljárás során a kirendelt állatorvos-szakértő véleménye szerint az elégtelen, vagy nem kellően rendszeres takarmányozás következtében a kutyák egészségi állapota folyamatosan romlott, amely a pusztulásukat okozhatta volna. Az állatok lesoványodásában az állatorvosi vizsgálat szerint egyéb betegség nem játszott szerepet.

A kórosan lesoványodott kutyák már olyan gyenge állapotban voltak, amely közvetlen életveszélyt jelentett.

Téli időjárási viszonyok között, védelem hiányában a további éhezés 1-2 héten belül a pusztulásukat okozhatta volna.

A rendőrök a nyomozás során gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.