Online felületen olvad egybe a pécsi kulturális élet

A veszélyhelyzet miatt kiürültek a színházak, a koncerttermek. Most a város legnagyobb művészeti társulatai összefogtak, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönséget. Együttműködik a Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház. Mutatjuk a programot is!

Annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben népszerűvé váljanak, a résztvevő társulatok nem csak saját projektjeiket osztják meg a felületeiken, hanem a partnerekét is. Tulajdonképpen egy közös csatorna jön létre.

Az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el. Ezeket a #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látja el mindenki, így könnyen megtalálhatóak lesznek. Az összefogó intézmények egyetértenek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el, melyeket április 11-ig folyamatosan közzétesznek online felületeiken.

Weboldal: https://www.pnsz.hu
FB oldal: http://facebook.com/pecsinemzeti
YT csatorna: https://www.youtube.com/user/pnszmediagroup

A Bóbita Bábszínház szombatonként 16 órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán, melyek egy héten át tekinthetőek meg. Március 28-án, a Bagolykisasszony meséje című darabbal folytatódik a már elkezdett sorozat.

Weboldal: http://www.bobita.hu/
FB oldal: https://www.facebook.com/bobitababszinhaz/
a szombati esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2582749375302002/

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével – a Facebook oldalán és weboldalán – nyújt bepillantást a zene világába. Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer – már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is. Továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örökérvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel – Facebook oldalukon történő – megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

Weboldal: https://www.pfz.hu
FB oldal: https://www.facebook.com/Pannon.Filharmonikusok/
zenei nyereményjáték – #mindennapraegyzene: https://bit.ly/mindennap_jatek_pfz
koncertfelvételek: https://www.pfz.hu/koncertfelvetelek
YT csatorna: https://www.youtube.com/user/pannonphilharmonic 

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén, online felületein – weboldalán, Facebook oldalán és Youtube csatornáján – keresztül teszi elérhetővé produkcióit! Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.

Weboldal: http://pecsiharmadikszinhaz.hu
FB oldal: https://www.facebook.com/Pécsi-Harmadik-Sz%C3%ADnház-419458191449010/